Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ben van Berkel bouwt nieuw museum voor Mercedes-Benz

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UN STUDIO

Ben van Berkel gaat nieuw museum voor Mercedes-Benz bouwen

UN Studio, het architectenbureau van Ben van Berkel & Caroline Bos, is als winnaar naar voren gekomen uit de besloten internationale prijsvraag voor een nieuw museum voor Mercedes Benz in Stuttgart. Het nieuwe museum gaat plaats bieden aan de Mercedes-Benz auto's en transportwagens, en bevat een afdeling met de geschiedenis van het bedrijf.
Het programma beslaat 20.000 m2. Naast de tentoonstellingsruimtes biedt het nieuwe museum plaats aan een museumwinkel, restaurant, skylobby, kindermuseum en cinema. Inbegrepen in het ontwerp is een concept voor de stedelijke ontwikkeling van het gebied Stuttgart-Untertürkheim.
De uitvoering van het programma zal 50 miljoen euro bedragen.

Met zijn 450.000 bezoekers per jaar is het huidige Mercedes Benz museum het best bezochte museum in Stuttgart. Het huidige onderkomen van het al in 1923 opgerichte museum werd te klein om ook de recentere automodellen te herbergen.

Het ontwerp van UN Studio is gekozen vanwege het dynamische en intergrale ruimteconcept. In een ruimtelijk continuüm biedt het afwisselende oriëntaties en gaan binnen en buiten een dynamisch wisselspel aan.

Voor UN Studio, dat momenteel aan een museumproject in Hartford in de Verenigde Staten werkt, is het Mercedes-Benz museum het eerste project in Duitsland.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: UN Studio van Berkel & Bos
Afd. Pers & Communicatie
Tel: 020-5702040
e-mail: (info@unstudio.nl)
www.unstudio.com

31 jan 02 13:18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie