Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam verwacht rond de 160.000 mensen op 2 februari

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


---
|

Amsterdam verwacht rond de 160.000 mensen op 2 februari

Amsterdam verwacht tijdens het koninklijk huwelijk op 2 februari tussen de 140.000 en 190.000 bezoekers. De Oranjekoorts neemt licht toe en zo goed als iedereen in zowel Amsterdam als in de rest van Nederland is op de hoogte van de huwelijksdatum (97%). Dit blijkt uit de laatste peiling onder de bevolking naar het aanstaande huwelijk tussen prins Willem-Alexander en Máxima die is uitgevoerd door het Amsterdamse Bureau voor Onderzoek en Statistiek. Het is de derde meting over dit onderwerp. Eerder werden in oktober en november 2001 de Amsterdamse en de Nederlandse bevolking ondervraagd over het koninklijk huwelijk.

De resultaten wijken niet veel af van de meting uit november vorig jaar. Zo verwacht driekwart van de Amsterdammers geen hinder te zullen ondervinden van afgesloten straten en veiligheidsmaatregelen (was 69%), net als bij de vorige metingen zeggen negen van de tien Amsterdammers begrip te hebben voor deze maatregelen.

De bekendheid met het koninklijk huwelijk groeit, evenals het voornemen het huwelijk op enigerlei wijze te volgen. De toenemende belangstelling betekent niet zonder meer dat meer mensen naar de binnenstad willen komen om de gebeurtenissen te volgen. Het beeld is genuanceerd. Onder Amsterdammers groeit het aantal mensen dat het huwelijk wil volgen met 23%. In de regio Amsterdam groeit het aantal mensen dat het huwelijk wil volgen ook, maar het aantal mensen dat naar Amsterdam wil komen daalt daarentegen flink (- 41%). In de rest van het land verandert er vrijwel niets in vergelijking met de vorige meting. Dit betekent dat op basis van deze laatste meting er tussen de 140.000 en 190.000 mensen kunnen worden verwacht.

De meeste mensen zullen het huwelijk dus op de televisie volgen. In Amsterdam blijft inmiddels 70% thuis (was 67%), in de regio is dat toegenomen tot 92% (was 90%) en in de rest van Nederland blijft nog steeds 97% thuis tv kijken.

Het volledige onderzoek kunt u nalezen op de speciale gemeentelijke internetsite www.koninklijkhuwelijk.nl. Hierop vindt u ook het laatste nieuws over het koninklijk huwelijk.

Marleen Nieuwenhuis

^


-

© gemeente Amsterdam - 31-01-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie