Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese wetgevingstoets nodig voor uitbreiding

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

CDA

Europese wetgevingstoets nodig voor uitbreiding

Vertegenwoordigers van het Europees Parlement en de Europese Commissie zijn het met experts eens dat er een integrale toets op Europese wetgevingsvoorstellen moet komen. De noodzaak voor het ontwikkelen van een instrument dat wetgeving voor inwerkingtreding toetst op administratieve lasten, werd vandaag duidelijk op de conferentie over verbetering van Europese regelgeving, georganiseerd onder auspiciën van CDA/EVP-Europarlementariër Bert Doorn. De op komst zijnde uitbreiding van de EU dwingt Europese wetgevers nu tot een centrale aanpak. Gepleit wordt voor een onafhankelijk orgaan dat Europese wetgeving systematisch moet gaan onderwerpen aan een integrale effectentoets, een ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie