Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commodore J.H. de Jong commandant Tactische Luchtmacht

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Commodore J.H. de Jong benoemd tot commandant Tactische Luchtmacht

31-01-2002

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB/06

Commodore J.H. (Hans) de Jong (49) is onlangs benoemd tot commandant Tactische Luchtmacht. De huidige commandant, generaal majoor F.W. Oliemans, zal de militaire dienst met functioneel leeftijdsontslag verlaten. In het kader van zijn benoeming zal Commodore de Jong worden bevorderd tot Generaal-majoor. De officiële commando-overdracht zal in de loop van het jaar plaatsvinden.

De eenheden van de Koninklijke Luchtmacht zijn ingedeeld in drie ressorts die verantwoordelijk zijn voor respectievelijk operatiën, opleidingen en logistiek. De Tactische Luchtmacht is verantwoordelijk voor training, beschikbaarheid en inzet van alle operationele onderdelen en is met meer dan 9000 militairen verreweg het grootste ressort van de Koninklijke Luchtmacht.

Commodore Hans de Jong begon zijn militaire loopbaan op de Koninklijke Militaire Academie in 1971. Na de vliegeropleiding in Canada werd hij in 1978 geplaatst bij het 312-Squadron op de Vliegbasis Volkel, toen nog uitgerust met de F-104 Starfighter. In 1986 werd hij geplaatst op de Vliegbasis Leeuwarden, eerst als Hoofd Operatiën en vervolgens als Commandant van het 322-squadron. Van 1993 tot 1995 was de Commodore Commandant van Vliegbasis Gilze-Rijen en Eindhoven. In 1994 converteerde hij met het 312-Squadron naar de F-16. In 1995 bekleedde hij in Den Haag de functie van hoofd Plannen op de Defensiestaf. Commodore Hans de Jong is vanaf 1998 werkzaam als Sous-Chef Beleids- en Planintegratie op de Luchtmachtstaf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie