Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 31-01-2002

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 31-01-2002 2e persbericht 31 janauari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Derde verdachte juwelierskraak aangehouden Op de Keizersgracht is donderdag om 9.45 uur een 45-jarige man uit het Sloveense Ljubljana aangehouden. Getuigen meldden dat er op het parkeerterrein aan de Keizersgracht al enige tijd een auto stond met een man er in. De politie ging ter plaatse en trof in de auto spullen aan die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de juwelierskraak van afgelopen nacht op de Demer. De man is ingesloten.

Heeze: Bestelauto gestolen
Vanaf de Kruiseik is in de nacht van woensdag op donderdag een rode Mercedes bestelauto met het kenteken BY-02-SF gestolen.

Asten: Hennepkwekerij
Donderdagmiddag om 14.05 uur is in een woning aan de Laurierstraat een hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam aan de deur voor een andere zaak en rook een sterke hennepgeur. Op de zolder was een hennepkwekerij met 140 planten ingericht. Op de zolder lagen ook 140 toppen (3 kilo) te drogen. Alle hennep, twee transformators, een filter en vier lampen zijn in beslag genomen. Tegen de 24-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Medewerker woningbouwvereniging mishandeld Op de Van Erpstraat is donderdag om 11.45 uur een 44-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij donderdagmorgen een 43-jarige medewerker van een woningbouwverenging heeft mishandeld en bedreigd. De verdachte bewoont illegaal een woning aan de Van Erpstraat. Via zijn advocaat was overeen gekomen dat vandaag de sleutel van de woning door hem overhandigd zou worden aan de woningbouwvereniging. Toen de medewerker aan de deur kwam begon de Geldroppenaar te schelden en te dreigen. De medewerker draaide om en liep naar zijn auto. Hij stapte in zijn auto en deed het autoportier dicht. Dat portier werd meteen open getrokken door de verdachte. Hij begon de man in de auto te slaan en trok hem aan zijn jas. Woningbouwmedewerker kon het autoportier dicht trekken en weg rijden. Hij had een pijnlijke kaak door een vuistslag en zijn jas was beschadigd. Hij deed aangifte. De verdachte is even later aangehouden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Gemert: Inbraak
Tussen woensdag 11.00 uur en donderdag 8.30 uur is ingebroken in een woning aan de Prinses Irenestraat. De voordeur is opengemaakt met een valse sleutel. Er is een portemonnee met een onbekend bedrag aan geld weggenomen. Ook de bankpas met een briefje met pincode is meegenomen.

De Kempen: Verkeerscontrole
Woensdag is tussen 15.00 en 22.00 uur op verschillende plaatsen in de Kempen een verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Sniederslaan en de Europalaan in Bladel, de Broekstraat in Bergeijk en de Steenovens in Eersel. Er werd gecontroleerd op snelheid, op alcoholgebruik, autogordels en op het vermogen van bromfietsen. In totaal zijn 581 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 99 bekeuringen uitgeschreven. Niemand werd betrapt op alcoholgebruik. Er zijn 36 bestuurders bekeurd omdat ze de gordel niet droegen en 20 bromfietsbestuurders voor het te hoge vermogen. De rest van de bekeuringen werden uitgeschreven voor snelheid en andere overtredingen. Er deden 20 politiemensen mee aan de controles.

Wintelre: Inbraak in café
Donderdag tussen 2.00 en 4.05 uur is ingebroken in een café aan de Willibrordusstraat. Er is een ruit ingegooid. Er verdwenen twee spaarkassen. Hoeveel geld er in zat is niet bekend.

Sociale Dienst Regio Helmond

Helmond: Processen-verbaal van de sociale dienst

Tegen een 24-jarige inwoner van Helmond is proces-verbaal opgemaakt. De man wordt ervan verdacht dat hij gewerkt heeft zonder dit door te geven aan de sociale dienst waar hij een uitkering van kreeg. Daardoor heeft de man voor een bedrag van 6.670,00 teveel aan uitkering ontvangen. Dit bedrag wordt door de sociale dienst teruggevorderd.

Het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond heeft tegen een 45-jarige inwoner van Helmond proces-verbaal opgemaakt ter zake sociale zekerheidsfraude. De man wordt er van verdacht in de periode van 8 augustus1999 tot en met 31 september 2001 bij een agrarisch bedrijf gewerkt te hebben zonder hiervan opgave te doen bij de sociale dienst. De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor voor een bedrag van 2.4151,90 benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Tegen een 55-jarige inwoonster van Helmond proces-verbaal is opgemaakt voor sociale zekerheidsfraude. Ze wordt ervan verdacht dat ze in de periode van 8 oktober 1998 tot en met 31 oktober 2001 niet in Helmond heeft gewoond maar in een andere gemeente. Zij kreeg echter een uitkering van de sociale dienst in Helmond. De gemeente Helmond is hierdoor voor een bedrag van 32.898,80 benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie