Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Boxtel 31-01-2002

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 31-01-2002 Persbericht district Aa & Dommel

LAPTOP WEG

Woensdag werd een inbraak ontdekt in een kantoorruimte aan het Boseind in Boxtel. Na het inslaan van een ruit nam de dader een lap-top weg.

AUTO WEG

Op de Ambachtsweg in Nijnsel is afgelopen nacht een bedrijfsauto gestolen. Het betrof een grijze Mercedes, kenteken 46-VN-TK, waarde 40.000 euro.

DEUREN VERNIELD

Woensdag overdag heeft men geprobeerd in te breken in de kantine van een sportcomplex aan de Sportlaan in Helvoirt. Er wordt niets vermist, er zijn wel drie deuren vernield.

MAN OMGEKOMEN BIJ AANRIJDING

Bij een aanrijding op de Vresselseweg in Nijnsel is woensdagavond een 29-jarige man uit Eindhoven om het leven gekomen. De man werd aangereden door een 41-jarige automobiliste uit Son toen hij plotseling de weg overstak. De vrouw heeft nog geprobeerd een aanrijding te voorkomen door uit te wijken. Het slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, waar hij later in de nacht als gevolg van zijn verwondingen is overleden.

OVERVAL OPGELOST (Berlicum)

Met de aanhouding van een 27-jarige man uit Tilburg heeft de politie een diefstal met geweld, gepleegd op 32-jarige inwoner van Berlicum, opgelost. Een medeverdachte, een 31-jarige vrouw uit Polen, kon vanwege haar verblijf in het buitenland nog niet worden gehoord. De Tilburger is op 17 januari j.l. aangehouden, inmiddels voorgeleid en in bewaring gesteld. Hij zit nog steeds vast.

Het slachtoffer is door het tweetal in zijn woning gedrogeerd ten gevolge waarvan hij het bewustzijn heeft verloren. De verdachten hebben vervolgens de bankrekening van het slachtoffer geplunderd. Uit zijn woning zijn onder meer een complete computer, een GSM-toestel, een portemonnee met inhoud, geluidsapparatuur en een horloge weggenomen. Het slachtoffer heeft vorig jaar gereageerd op een contactadvertentie in een weekblad. Daarop volgde een afspraak op zondagavond 9 december 2001 in zijn woning in Berlicum. De Tilburger en de Poolse raakten in gesprek met het slachtoffer en er werd wat gedronken. Het slachtoffer raakte op een gegeven moment buiten bewustzijn en is later op de avond gevonden door een andere bewoonster van het pand. De man is overgebracht naar het ziekenhuis en kwam de volgende morgen pas weer bij kennis. Na een intensief onderzoek is de politie op het spoor gekomen van de verdachte. Deze heeft bekend zich te hebben schuldig gemaakt aan het genoemde feit. Een groot deel van de gestolen goederen is terug gevonden. Het is nog niet bekend waarmee het slachtoffer is gedrogeerd. Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut heeft dit nog niet uitgewezen. De Tilburger bekende een soortgelijk feit ook te hebben gepleegd in november in zijn woonplaats Tilburg. Daarbij was overigens geen sprake van het drogeren van het slachtoffer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie