Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vonnis politierechter wijze betaling tegenonderzoek blaastest

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank LeeuwardenVonnis van de politierechter over de wijze van betaling van een tegenonderzoek bij rijden onder invloed

Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 31-01-2002

Op 31 januari 2002 heeft de politierechter in Leeuwarden een uitspraak gedaan over hoe met het direct betalen van de kosten van een tegenonderzoek in verband met het rijden onder invloed van alcohol moet worden omgegaan. Wie -na een ademanalyse- een tegenonderzoek in de vorm van een bloedproef wil, moet direct op het politiebureau een bedrag van 83,50 betalen. De verdachte had dit bedrag niet bij zich maar wilde het geld of zijn pinpas wel van huis halen; hij woonde in de buurt van het bureau. De politie zei dat dit niet kon en stelde voor dat hij iemand zou bellen om het geld te komen brengen. De verdachte ging hier niet op in. De politierechter komt tot de conclusie dat het voorstel van de agenten redelijk was en dat de verdachte, ook al vond hij zelf dat voorstel niet redelijk, daar gebruik van had kunnen en moeten maken wanneer hij werkelijk een tegenonderzoek had gewild. De politierechter heeft verdachte vervolgens veroordeeld.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD8708
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie