Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IVW onderzoekt zwendel met vliegtuigonderdelen

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Bron: Rijksluchtvaartdienst
Zoek soortgelijke berichten


ZWENDEL MET VLIEGTUIGONDERDELEN
De divisie Luchtvaart van IVW, die toezicht houdt op de veiligheid van de luchtvaart in Nederland, inventariseert of de in ons land gevestigde onderhoudsbedrijven van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen gebruik hebben gemaakt van deze vliegtuigonderdelen.

Panaviation haalde de onderdelen uit gecrashte of afgedankte vliegtuigen om ze vervolgens met vervalste documenten als nieuw te verkopen aan bedrijven die het onderhoud op toestellen van diverse luchtvaartmaatschappijen uitvoeren. Deze onderhoudsbedrijven moeten echter voldoen aan strenge internationale richtlijnen. Dit betekent onder meer dat zij een adequaat kwaliteitssysteem moeten hebben. Naar aanleiding van de berichten over vliegtuigmaterialen van Panaviation, ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie