Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plannen woningbouw werfterrein Blaricum in raad besproken

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Blaricum


- Plannen woningbouw werfterrein in januari in de raad besproken
Plannen woningbouw werfterrein in januari in de raad besproken Datum: 21 december 2001

Blaricum Voor het voormalig werfterrein aan de Middenweg zijn door drie projectontwikkelaars plannen ontworpen. Deze plannen zijn door de gemeente getoetst aan vooraf opgestelde criteria. Een aantal omwonenden heeft de plannen ook beoordeeld en daarbij is zowel door het college van burgemeester en wethouders als de omwonenden de voorkeur uitgesproken voor het plan De Zwaluw als plan dat het meest aan de uitgangspunten voldeed.
De raadscommissie Ruimtelijke Ordening heeft op 3 juli 2001 ingestemd met deze keuze.

Omdat er nog enkele punten zijn waarover met de ontwikkelaar van het plan gesproken moest worden, zijn in de afgelopen maanden gesprekken gevoerd tussen de gemeente en de ontwikkelaar. Intussen is tussen de partijen overeenstemming bereikt en wordt de keuze van de commissie op 31 januari aan de gemeenteraad voorgelegd.

Na het besluit van de raad worden de plannen door de ontwikkelaar verder uitgewerkt tot een definitief
bouwplan en wordt de procedure voor het verlenen van de bouwvergunning gestart. In het voorjaar gaat het plan naar de provincie. Ook wordt begin 2002 begonnen met een saneringsplan voor het slopen van de gebouwen en saneren van het terrein. Omwonenden worden hierover nog geïnformeerd.

Op het terrein komen 12 woningen voor senioren. Er wordt vanuit gegaan dat eind volgend jaar met de bouw kan worden begonnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie