Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: menselijke beslissingsruimte

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

Menselijke beslissingsruimte effectiever dan flitsende computerprogramma's

De huidige technologie heeft een breed aanbod aan computerprogramma's opgeleverd die bedrijven kunnen helpen bij een effectieve planning. Veel logistieke bedrijven en transportondernemingen gebruiken planningssoftware, maar niet altijd met succes. Hoe kan de planning effectiever en daarmee de bedrijfswinst vergroot worden? Promovendus Budihardjo onderzocht voor de transportsector de invloed van variabelen als het klimaat van de organisatie, het gedrag van planners en vooral hun beslissingsspeelruimte (JDL: Job Decision Latitude). Hoewel informatiesystemen als hulpmiddel noodzakelijk zijn, is de menselijke bijdrage cruciaal. Geautomatiseerde planning werkt alleen goed als het wordt ondersteund door (gekwalificeerde) ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie