Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voor- en nadelen van regionale milieuhandhavingsdiensten

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centrum voor Kennis Communicatie
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Kennis Communicatie (BR>

Middagcongres
Voor- en nadelen van regionale milieuhandhavingsdiensten

Donderdag 31 januari 2002, "Meeting Circle" te Utrecht logo0012-kl.jpg (4947 bytes)

---

Aanleiding voor het congres
De grote vraag die handhavers van milieuwetgeving op dit moment bezig houdt is of we over zullen gaan tot een verplicht stelsel van regionale milieudiensten. Het is nog niet duidelijk welke keuze de minister van VROM zal maken maar het heeft er wel alle schijn van dat het die kant uit zal gaan. Er moet immers iets gebeuren! Hoewel onderzoek naar en discussie over de voor- en nadelen van regionale milieudiensten nog nauwelijks heeft plaatsgevonden, is een rigoureuze keuze voor een dergelijke structuur best voorstelbaar en verdedigbaar.
Discussie over de kwaliteitseisen voor milieuwethandhaving heeft wellicht wat te veel weg van een vertragingstactiek. Er is geen tijd meer voor uitgebreid onderzoek naar de eisen die je aan handhaving wilt stellen om vervolgens te bezien in hoeverre individuele gemeenten daaraan voldoen. Of wel?

Blijft nog wel de vraag of er bij regionale milieudiensten professioneler wordt gehandhaafd?
Een andere vraag is hoe de verdeling moet gaan worden van bevoegdheden tussen de milieudienst en de gemeenten. Wordt zo'n milieudienst een uitvoeringsorgaan waar gemeenten gebruik van kunnen maken of ligt de bevoegdheid bij de milieudienst? De huidige milieudiensten wisselen sterk van organisatie en structuur, elk met hun voor- en nadelen. Het wordt hoog tijd dat al deze voor- en nadelen eens op een rij worden gezet. En dat er een inschatting wordt gemaakt in hoeverre de komst van regionale milieudiensten de huidige knelpunten van de gemeentelijke milieuwethandhaving kunnen oplossen.

Tijdens deze middag zullen diverse sprekers aan het woord komen die vanuit hun dagelijkse praktijk een inschatting kunnen maken over de voor- en nadelen van regionale milieudiensten. In het programma is veel tijd ingeruimd voor discussie, zodat u ook uw mening kenbaar kunt maken. Graag zelfs!

---

Programma
13.30 Ontvangst

14.00 Opening door de voorzitter
Beleid van het ministerie van VROM m.b.t. regionale milieudiensten Peter Teunisse, director PricewaterhouseCoopers

14.10 Voor- en nadelen van een regionale milieudienst voor gemeenten Wouter-Jan Bolkenstein, hoofd Afdeling Milieu, gemeente Deventer

14.30 Voorwaarden voor een goed functioneren van een regionale milieudienst
Paul Weber, directeur milieudienst Zuid-Holland Zuid

14.50 Professioneel handhaven door regionale milieudiensten, gevolgen voor de gemeentelijke organisatie
Spreker wordt nader bekendgemaakt.

15.10 Het belang van een professionele handhaving voor bedrijven Wilko Gunster, secretaris milieuzaken, VNO-NCW

15.30 Koffie-/theepauze

16.00 Paneldiscussie met de zaal

16.40 Afsluiting congres en uitnodiging voor de borrel
---

Datum en plaats
Donderdag 31 januari 2002 in "Meeting Circle" te Utrecht.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door het daarvoor bestemde aanmeldingsformulier in te vullen en te e-mailen. Twee weken voor aanvang van het congres ontvangt u van ons een bewijs van inschrijving en een routebeschrijving.

Kosten
De kosten voor deelname aan dit congres bedragen EUR. 195,- (Hfl. 429,72) excl. BTW per persoon.

Verhinderd?
Als u zich reeds heeft ingeschreven en u bent door omstandigheden alsnog verhinderd, dan is uw eventuele vervanger van harte welkom. Indien u uw inschrijving wilt annuleren dient u rekening te houden met de volgende regelingen: U kunt tot 2 weken voor de datum van plaatsvinden van het congres annuleren. Annulering dient per aangetekend schrijven te geschieden. Bij annulering tot 2 weken voor de datum van plaatsvinden van het congres, berekenen wij u EUR. 50,- (Hfl. 110,20) excl. BTW aan administratiekosten. Bij latere annulering bent u echter het volledige bedrag verschuldigd. De documentatie wordt u dan automatisch toegezonden.

Voor meer informatie:
Herman Jansen
Postbus 984
5600 AZ Eindhoven
Telefoon 040-212 94 99
Fax 040-212 94 07
E-mail herman@ckc-seminars.nl

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie