Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedichtenjukebox in de Hoogezandster bibliotheek

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 30 januari 2002 Persbericht 2002/12

Gedichtenjukebox in de Hoogezandster bibliotheek Bibliotheek doet mee aan Landelijke Gedichtendag

Op 31 januari organiseert de Openbare Bibliotheek in Hoogezand activiteiten rondom het thema Gedichten. De gedichtenmanifestatie staat de gehele dag in het teken van de derde Landelijke Gedichtendag.

Bezoekers van de afdelingen jeugd en volwassenen kunnen in de bibliotheek in Hoogezand verzoeken indienen voor een te declameren gedicht. Op beide afdelingen staat een gedichtenjukebox met allerlei genres, waarbij de Groningse poëzie niet ontbreekt.

De rederijkerskamer Violeria uit Westerbroek speelt de eenakter Oetstapke, waarmee ze momenteel in diverse dorps- en ouderencentra optreedt in de gemeente.
De gedichtendag is gemodelleerd naar de succesvolle National Poetry Day in Engeland. Het is bedoeld voor poëzieliefhebbers en geïnteresseerden die nog niet bekend zijn met poëzie. Vorig jaar vonden verspreid over Nederland en Vlaanderen meer dan 150 activiteiten plaats op straat, in het theater, op school, in de boekhandel en in de bibliotheek.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie