Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Komst overdekte kunstijsbaan Zaanstad stap dichterbij

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zaanstad

College geeft startsein project herontwikkeling Wezelstraat en Rooswijk (Zaandijk)

vrijdag 1 februari 2002

Komst overdekte kunstijsbaan stap dichterbij

Burgemeester en wethouders zijn akkoord met de startnotitie project Herontwikkeling Wezelstraat en Rooswijk. Het college geeft daarmee het startsein voor de uitwerking van het project, dat voorziet in de verplaatsing van sportverenigingen naar een gloednieuw sportcomplex (Rooswijk) en de realisatie van een overdekte kunstijsbaan (Wezelstraat). Het college constateert dat het gebied (gelegen nabij NS-station Koog-Zaandijk) zich uitermate goed leent voor sport- en leisure activiteiten en bijbehorende functies. Daarom worden bij de ijsbaan ook een (sport)hotel en kantoorruimtes voor nationale sportbonden voorzien.

Het projectplan geeft inzicht in de realisatiemogelijkheden van de verschillende onderdelen.

Over de kunstijsbaan wordt het volgende geconstateerd:
* de locatie in Zaanstad is op een aantal fronten, maar zeker vanuit overwegingen van bereikbaarheid, te prefereren boven de locatie in Amsterdam-Noord

* een geheel overdekte kunstijsbaan is uniek in het KSNB Gewest Noord-Holland/Utrecht en kan, mede daardoor, rekenen op 225.000 betalende bezoekers per jaar

* het college van B&W van Amsterdam (centrale stad) steunt het initiatief van Zaanstad

* uit een advies van Sportservice Noord Holland uitgebracht in opdracht van de provincie blijkt dat Zaandijk de beste en meest rendabele plek voor een ijsbaan is in dit deel van de provincie
* de overdekte ijsbaan Zaanstad is kansrijker en realistischer dan een baan in Hoorn

* de komst van een overdekte ijsbaan is een katalysator van nieuwe ontwikkelingen op het terrein van wonen, sport en recreëren door marktpartijen.

* er hebben zich reeds gegadigden bij de gemeente gemeld met concrete voorstellen voor de bouw van de ijsbaan, woningen (diverse types) en een 3-sterren (sport)hotel.
* de bouw van de ijsbaan wordt geraamd op 13 miljoen. Er wordt ervan uitgegaan dat de gemeente Zaanstad en de provincie Noord-Holland elke 1/3 deel betalen, de rest moet worden gefinancierd door marktpartij(en).

Het multifunctionele sportpark wordt aangelegd achter het politiebureau in Zaandijk. De voetbalverenigingen KFC en VV Zaandijk zullen er worden gevestigd, evenals de korfbalvereniging KZ en Atlantic Boules, een jeu de boulesvereniging.

Door toepassing van velden van het type GrassMaster is intensief gebruik mogelijk. De te bouwen accommodaties worden ook geschikt gemaakt voor maatschappelijke doeleinden (kinderopvang bijvoorbeeld). De betrokken verenigingen zijn positief en werken reeds aan een gezamenlijk Programma van Eisen. De benodigde middelen zullen worden gegenereerd uit de opbrengsten van de grondexploitatie (bv door de bouw van 300 400 woningen). Een eerste berekening geeft aan dat deze financiering reëel is.

Burgemeester en wethouders gaan uit van een globale planning die opening van het sportpark in augustus 2004 en oplevering van de ijsbaan in 2006 beoogt.

Informatie:
Meer informatie bij Eric Seugling, woordvoerder, telefoon (075) 655 2414. Een (verkorte versie) van het projectplan wordt op aanvraag toegestuurd (of gemaild of gefaxt). De ´startnotie herontwikkeling Wezelstraat en Rooswijk´ is hieronder te downloaden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie