Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 01-02-2002

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Vrouw valt uit bed

WOERDEN Op donderdag 31 januari raakte een bejaarde vrouw gewond bij een val uit haar bed.

Rond 22.50 uur kreeg de politie de melding van bewoners van de Frans Halsstraat. Zij hoorden getik op de ramen en vermoedden dat er iets met hun buurvrouw was. De politiemensen die poolshoogte gingen nemen, zagen zich gedwongen een ruit van de keukendeur in te slaan. Zij troffen de 95-jarige bewoonster op de grond in haar slaapkamer aan.

De vrouw was uit haar bed gevallen, kon niet meer opstaan en had gepoogd alarm te slaan door op het raam te tikken. Gelukkig was dat door de buren gehoord. De vrouw is met een behoorlijke hoofdwond per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Een glaszetter heeft voor afdichting van het vernielde raam gezorgd.

Automobilist met teveel op

LOENEN AAN DE VECHT Op donderdag 31 januari is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 22.00 uur controleerden politiemensen op de Ouderhoek een 52-jarige automobilist uit Loenen aan de Vecht. Uit de blaastest bleek dat de man beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Op het politiebureau bij de ademanalyse blies de man 1,6 promille (630 ug/l), ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Boete na boete en bedankt

BREUKELEN Op donderdag 31 januari kreeg een man die een boete aan het politiebureau kwam betalen nog een boete.

Rond 16.35 uur verscheen een 21-jarige man uit Loenen aan de Vecht aan het politiebureau in Breukelen. Hij kwam daar om een nog openstaande boete van 350,- te betalen. Omdat de dienstdoende politiemensen druk bezig waren, moest de man even wachten. De man wond zich daar erg over op, begon een agent uit te schelden en ging vervolgens door het lint. Er waren drie agenten nodig om de tierende man in bedwang te krijgen en aan te houden.

Na te zijn bedaard werd de openstaande boete van 350,- met de man afgehandeld. Tevens bekende de man zich teveel te hebben opgewonden, politiemensen te hebben beledigd en verzet te hebben gepleegd. Daarvoor kreeg hij een boete van 226,- opgelegd.

Bij het verlaten van het politiebureau was de man weer geheel tot rust gekomen en bedankte de politiemensen voor de vlotte afhandeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie