Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hef- en containertruckfabrikant Nacco schrapt tachtig banen

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond


01-02-2002


Hef- en containertruckfabrikant Nacco schrapt tachtig banen

Van de 580 banen schrapt Nacco Materials Handling BV in Nijmegen er op korte termijn tachtig, waarvan er 76 met ontslag en WW worden bedreigd. Verder banenverlies sluit de onderneming niet uit. Nacco wil een studie verrichten naar de toekomst van de lasafdeling en de ondersteunende afdelingen.

CNV Metaal en elektro is geschokt door de reorganisatieplannen en wil eerst bezien of de reorganisatie deze omvang moet hebben. De bond heeft de ondernemingsraad geadviseerd een externe deskundige in de arm te nemen om de plannen door te lichten en te zoeken naar alternatieven.

Geen genade
Uitgangspunt van de bond is dat met ontslag bedreigde werknemers naar ander werk worden bemiddeld. De WW is in principe geen alternatief. Een andere baan is volgens CNV Metaal en elektro de beste sociale zekerheid. Bovendien wil de bond - als aan een reorganisatie niet valt te ontkomen - dat de getroffen werknemers schadeloos worden gesteld. Het voorstel van Nacco om de arbeidsvoorwaarden te verslechteren vindt in de ogen van de bond geen genade. Tenslotte is de directie verantwoordelijk voor de uit te hand gelopen productiekosten, de overproductie en de daaruit voortvloeiende verliezen.

Houten, 1 februari 2002

Nadere inlichtingen:

Gert Jan den Besten (bestuurder CNV Metaal en elektro), 026 - 495 53 22 (kantoor).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie