Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 01-02-2002

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-02-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.15 u) Vrijdag, 1 februari 2002

District Maastricht

Maastricht; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag op diverse locaties in Maastricht verkeerscontroles gehouden. Op de Bosscherweg werden bij een radarsnelheidscontrole totaal 670 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 201 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid hadden overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km p/u. Op de Via Regia werden tijdens een korte (gedurende ongeveer een kwartier) radarsnelheidscontrole 45 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 36 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid hadden overtreden. Ook die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid; 85 km p/u. Op de Meerssenerweg bekeurde de politie donderdagavond bij een verkeerscontrole totaal 17 voertuigbestuurders wegens het ondermeer niet dragen van de autogordel.

Maastricht; door/weggereden
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag in een woning in Maastricht en in Eijsden twee mannen (35/63) aangehouden. Die worden verdacht van (betrokkenheid) bij een aanrijding die donderdagmiddag op het Kardinaal van Rossumplein in Maastricht, waarbij de autobestuurder na de aanrijding is weg/doorgereden. Een autobestuurder botste met zijn auto tegen een fiets, bestuurd door een 4-jarig meisje uit Maastricht. Het meisje raakte bij die aanrijding gewond (aard/ernst letsel niet bekend) en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht alwaar zij na medische verzorging weer huiswaarts kon. De politie stelt een nader onderzoek in (waarbij ze ook onderzoekt wie precies de auto heeft bestuurd).

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen donderdagavond op de Franciscus Romanusweg in Maastricht van een 28-jarige automobilist uit die plaats, bleek dat de Maastrichtenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; fietsendief
De politie heeft afgelopen donderdagavond op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht een 21-jarige man uit Maastricht aangehouden. Die pakte er een afgesloten / gestalde fiets die hij op zijn rug nam en ermee op een fiets wilde wegfietsen. De verdachte / fietsendief werd overgebracht naar het politiebureau en heeft bekend eerst in Malberg een fiets te hebben gestolen, waarna hij ook nog de op het Onze Lieve Vrouweplein gestalde fiets had willen stelen. Beide fietsen werden inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; heterdaad
Vanmorgen, vrijdagmorgenvroeg omstreeks 06.15 uur kreeg de politie van alerte getuigen een melding dat op Cederhoven in Maastricht (Amby), iemand was komen aanrijden die zich daar verder verdacht ophield. De politie die meteen poolshoogte ging nemen trof er in een geparkeerde auto een 31-jarige Maastrichtenaar aan die doende was de auto te stelen. De man werd meteen uit de auto gehaald en aangehouden. In de omgeving trof de politie een andere auto aan, vermoedelijk afkomstig van diefstal (elders in Maastricht). De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie