Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorzieningenrechter heft schorsing dominee op

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Voorzieningenrechter heft de schorsing van een dominee op
Bron: Rechtbank Zwolle

Datum actualiteit: 1-02-2002

Een dominee is geschorst. De burgerlijke voorzieningenrechter is bevoegd over deze schorsing te oordelen, omdat onvoldoende is gebleken dat de kerkelijke rechtsgang voldoende garanties biedt voor het op zeer korte termijn treffen van een voorziening. De dominee kan mitsdien in zijn vordering worden ontvangen.

Bij een kerkrechtelijk geschil dient de wereldlijke rechter grote terughoudendheid te betrachten. In het onderhavige geval wordt op voorhand geoordeeld dat het schorsingsbesluit, met name nu bij de totstandkoming van dat besluit essentiele rechtsbeginselen zijn geschonden en in wezen als willekeur moet worden bestempeld. Het is niet gebleken dat gevreesd moet worden dat de dominee in woord en daad ingaat tegen de gangbare en aanvaarde leer der kerk.

De voorzieningenrechter heft zelf de schorsing op en bepaalt dat de dominee in de gelegenheid wordt gesteld zijn gebruikelijke werkzaamheden te hervatten.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD8785
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie