Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lichte stijging verkoop particulieren bij C&Cs bloemengroothandel

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hoofdbedrijfschap Detailhandel
Zoek soortgelijke berichten

Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
01-02-2002


Verkoop aan particulieren door C&Cs bloemengroothandel licht gestegen

De verkoop vanuit Cash & Carrys (C&Cs) van de bloemengroothandel aan particulieren en branchevreemde kopers is in 2001 licht gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. In mei 2000 was particuliere verkoop in 17% van de C&Cs mogelijk, in december 2001 is dat percentage gestegen naar 24%. Dit is één van de conclusies van een NIPO-onderzoek dat is uitgevoerd met behulp van mystery-shoppers in 41 C&Cs. Het onderzoek is voor de vierde maal gehouden bij ongeveer de helft van alle C&Cs. Opdrachtgever van het onderzoek is de Commissie Bloemen en Planten van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) .

Verschillen tussen C&Cs
Het onderzoek toont overigens een wisselend beeld wat betreft de particuliere verkoop per C&C-centrum. De C&C-centra Pyramide (Naaldwijk), Centrum (Beverwijk) en Florizon (Grubbenvorst) verkochten helemaal niet aan particuliere en branchevreemde kopers. Pyramide is het enige centrum dat volgens alle vier de onderzoeken (van 1998 tot 2001) niet verkocht aan particulieren.

Kamerplanten C&Cs scoren beter
De kamerplanten C&Cs hebben een beter resultaat geboekt dan de vorige meting, slechts 4 % van deze C&Cs verkocht aan particulieren. De stijging is dan ook volledig toe te rekenen aan hardware- en snijbloemenleveranciers, waarvan ongeveer een op de drie aan particulieren leverden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie