Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Emmen sluit nieuw contract met uitzendbureaus

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Emmen


---

Nieuw contract met uitzendbureaus, 01-02-2002


De gemeente Emmen had de afgelopen jaren een contract met Start uitzendbureau, die als eerste leverancier, de gemeente voorzag van uitzendkrachten. Vanaf 1 januari is er een ander contract van kracht. Dit contract is gisteren getekend. Ditmaal met meerdere bureaus. Naast Start is er nu ook een contract met Tempo Team en FID. Daarnaast is er een flexwerkconsulent aangetrokken.

De laatste jaren is er twee keer een contract, steeds voor drie jaar, gesloten met Start uitzendbureau om als eerste leverancier de gemeente te voorzien van uitzendkrachten. Toch zijn er ook veel van de vragen om uitzendkrachten terecht gekomen bij andere bureaus. In 2000 werd 53% door andere bureaus voorzien dan Start.

Specialistische bureaus
De ontwikkelingen in de markt van de uitzendbureaus zijn de laatste jaren groot geweest, met name door de invoering van de flexwet. Deze wet geeft beperkingen met betrekking tot het meerdere keren verlengen van tijdelijke contracten of uitzendingen. Er wordt door bureaus meer en meer overgegaan tot detachering in plaats van uitzending. Er komen ook steeds meer specialistische bureaus. De gemeente Emmen heeft er daarom voor gekozen een nieuw contract aan te gaan met meerdere bureaus waarbij er in de offerteaanvragen ook ruimte is gecreëerd voor specialistische bureaus.

FID, Start en Tempo Team
FID uitzendbureau, die nu al veel zaken doet met de afdeling Reiniging, kwam als meest interessante partner uit de bus voor de drie functies waarvoor ze hadden ingeschreven. Omdat ook in de huidige werkwijze veel gebruik gemaakt wordt van dit bureau is besloten dat zij als eerste in deze functies gaat voorzien. Start en Tempo Team kwamen als beste uit de bus voor het totaal van alle andere functies, en omdat de gemeente graag wat meer concurrentie binnen het contract wil, is besloten met beide bureaus een contract aan te gaan.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie