Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad stemt in met besluit glastuinbouw

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht ministerraad

1 februari 2002
MINISTERRAAD STEMT IN MET BESLUIT GLASTUINBOUW

De ministerraad heeft ingestemd met de tekst van het ontwerp van een Algemene Maatregel van Bestuur, houdende regels voor glastuinbouwbedrijven en voor bepaalde akkerbouwbedrijven (Besluit glastuinbouw). Het ontwerp-Besluit zal aan het Parlement worden gezonden en later in de het Staatsblad worden gepubliceerd.

Het besluit voorziet in de vermindering van de milieubelasting door akker- en tuinbouwbedrijven. Van belang voor de sector is de integratie van de vele wettelijke regels en meerjarenafspraken in één besluit. Voor de verschillende gewassen en teelten wordt in zogenaamde milieutaakstellingen aangegeven hoeveel verbruik van energie, meststoffen en bestrijdingsmiddelen per hectare in de tijd is toegestaan. Een flexibele bedrijfsvoering voor het verbruik van de milieubelastende stoffen is mogelijk met een zogenaamd bedrijfsmilieuplan. Het bedrijf zal dan echter eerst moeten bewijzen alle afzonderlijke milieutaakstellingen binnen de gestelde termijnen te kunnen halen.

Het Besluit glastuinbouw vloeit voort uit het Convenant Glastuinbouw en Milieu 1997-2010, waarin overheid en bedrijfsleven doelstellingen hebben vastgelegd voor energiebesparing, het gebruik van bestrijdingsmiddelen en meststoffen, lozingen op het oppervlaktewater en andere activiteiten van de sector die het milieu kunnen belasten. Met de inwerkingtreding van het Besluit glastuinbouw zal een aantal bestaande besluiten die op deze terreinen betrekking hebben, worden ingetrokken.

RVD, 01.02.2002reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie