Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe directeur-generaal uitvoeringsbeleid op SoZaWe

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht ministerraad

1 februari 2002
BENOEMING DIRECTEUR-GENERAAL UITVOERINGSBELEID BIJ HET MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

De ministerraad heeft besloten de heer drs. M.A. (Maarten) Ruys voor te dragen als directeur- generaal Uitvoeringsbeleid bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De voordracht wordt gedaan door minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De benoeming gaat in per 1 januari 2002. Het betreft een functie in het kader van de Algemene Bestuursdienst.

De heer Ruys was sinds 2000 werkzaam als project directeur-generaal Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI) bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In deze functie gaf hij leiding aan de projectorganisatie SUWI. Deze organisatie moest onder meer zorgdragen voor het beleids- en wetgevingsproces rond de reorganisatie van de uitvoering van de sociale zekerheid en arbeidsbemiddeling. In de periode 1995-1998 was hij voorzitter van de directie van uitvoeringsinstelling USZO. In de periode 1991-1998 vervulde hij diverse functies bij het pensioenfonds ABP.

RVD, 01.02.2002reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie