Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeeroverlast ministerie in woonbuurt Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zoetermeer

Parkeeroverlast in woonbuurt nabij Ministerie OC en W met belanghebbenden besproken

Op 31 januari jl. heeft er naar aanleiding van een brief van de huurdersbelangenvereniging De 7-Hoven een overleg plaatsgevonden waarin de parkeeroverlast in de woonbuurt nabij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Westenschappen (OC en W) is besproken. Aan dit overleg namen deel wethouder mevrouw E. Plantinga namens de gemeente, de heer J. Den Dulk namens de huurdersbelangenvereniging, mevrouw J. Kooijenga plaatsvervangend directeur Facilitair Bedrijf van het Ministerie van OCenW en de heer T. van de Water namens de verhuurder van de woningen Dynamis ABC.

De gemeente heeft toegezegd dat, in aanvulling op de reeds eerder gehouden tellingen naar de parkeerdruk, de komende periode op verschillende werkdagen en verschillende tijdstippen opnieuw tellingen zullen plaatsvinden om een zuiver beeld te krijgen van de plaatsen en de momenten waarop de parkeerdruk zich voordoet. Aan de hand van die resultaten zal worden bezien of, en zo ja welke, aanvullende maatregelen ter beperking van de overlast voor de bewoners noodzakelijk zijn. Voorts zal de verkeersintensiteit worden onderzocht om duidelijk te krijgen of de verkeersveiligheid negatief wordt beïnvloed.

De komende periode zal er een extra accent worden gelegd op de handhaving. Dit betekent dat nadrukkelijker dan voorheen zal worden gecontroleerd of de toegestane parkeertijd van drie uur wordt overschreden. Als dat het geval is dan zal verbaal worden opgemaakt. Daarnaast willen partijen de mogelijkheden gaan bezien om via de aanleg van zogenaamde 'park en ride' voorzieningen en de inzet van vervoer van en naar die plaatsen, de parkeerdruk op de woonomgeving ontlast kan worden. Voorts zal via overleg met de beheerder van de gebouwen, de rijksgebouwendienst, nagegaan worden of de aanleg van extra parkeerplaatsen tot de mogelijkheden behoort.

Alle partijen zijn er van overtuigd, dat overleg de enige juiste wijze is om tot een oplossing van de problematiek te komen.
---

Gemeente Zoetermeer © February 2002

Last update: 1 February 2002 (14:11)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie