Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 01-02-2002

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 1 februari 2002* District Rivierenland neemt
mobiele politiepost in gebruik

Het district neemt op 1 februari een nieuwe mobiele politiepost in gebruik, die zal worden ingezet in de verschillende gebieden.

De post kent een aantal toepassingsmogelijkheden. Zo kan het voertuig worden ingezet bij grote evenementen zodat de toegankelijkheid voor de burgers naar de politie wordt vergroot. De mobiele post kan bovendien dienstdoen als spreekuurlokatie op plekken waar veel mensen komen en waar geen politiebureau in de buurt is; een aangiftekoffer en een goed gevulde folderdisplay zullen dan ook tot het inventaris horen. De mobiele post is klantvriendelijk; naast twee werkplekken is er ook een kleine wachtruimte, zodat het publiek -als het regent- binnen kan wachten.
Daarnaast kan de post dienen bij het operationele politiewerk. In het geval er zich calamiteiten voordoen (zoals ongevallen), buurtonderzoeken moeten worden verricht of bij de begeleiding van demonstraties kan het voertuig dienen als commandopost dienen. Een andere toepassingsmogelijkheid is de inzet bij (verkeers)controles. In de wagen komt een mobiele ademanalyse-apparaat, zodat ter plaatse alcoholonderzoeken kunnen worden gedaan. De post is van alle gemakken voorzien. Behalve een koffiezetapparaat bevindt zich ook een koelkast in het voertuig.

Multifunctioneel surveillancevoertuig
Naast de politiepost wordt op 1 februari ook het eerste multifunctionele surveillancevoertuig gepresenteerd. Dit voertuig wordt gebruikt in de unit Zevenaar en wordt ingezet voor zowel de surveillance als het projectmatige werk. De Volkswagen Sharan biedt behalve de gebruikelijke zaken, de mogelijkheid voor het veilig vervoeren van arrestanten. De aangehouden personen kunnen -desnoods door één medewerker- worden vervoerd, omdat de arrestant in een afgesloten ruimte komt te zitten. In de achterbak zit bovendien een handig opbergsysteem zodat papieren en andere zaken niet meer rond hoeven te slingeren. Opvallend is bovendien het stopbord onder de spoiler op de voorkant en de zwaailichtfunctie op zowel het dak als aan de voorkant. Op het zwaailicht op het dak bevindt zich bovendien een zoeklicht dat 360 graden kan draaien.

Boot voor surveillance op de Bijland in Tolkamer Tijdens warme zomerdagen komen veel mensen af op recreatiegebieden in het district Rivierenland. Voorbeelden daarvan zijn het Gat van Hage bij Slijk-Ewijk, de Rijkerswoerdse Plassen bij Elst, de Rhederlaag bij Lathum en de Bijland in Tolkamer.
Zowel op de Rhederlaag als op de Bijland bevinden zich bovendien veel vaartuigen die onder meer via respectievelijk de IJssel en de Rijn hun toegang vinden. Ook op dit gebied wordt van de politie toezicht verwacht. Voor de surveillance op de Bijland beschikt het district nu over een boot. In het recente verleden hebben diverse medewerkers van de politie het vaarbewijs gehaald.

* Dagoverzicht

Woninginbraken in Bemmel
BEMMEL - Op 31 januari werd in Bemmel in drie woningen ingebroken. De inbraken vonden in de vroege avonduren plaats in woningen aan de Moutlaan, de Tuinlaan en de Ceres. De daders kwamen binnen door de raamkozijnen aan de achterzijde van de woningen op grove wijze open te breken. De buit bestond uit geld, sieraden, mobiele telefoons en computers. De aanpak van woninginbraken staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Daarom zal er in de loop van 1 februari een uitgebreider buurtonderzoek plaatsvinden. Bewoners die eventuele verdachte personen of voertuigen in de woonbuurt zien of hebben gezien, worden dringend verzocht dit aan de politie te melden.

Verkeerscontroles in district
ELST/GROESSEN/ZETTEN - De politie Rivierenland heeft op 31 januari op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. -Op de Rijksweg Zuid ter hoogte van de Wolfhoeksestraat in Elst werd een snelheidscontrole gehouden met behulp van de Lasergun. In anderhalf uur tijd werden veertien personen bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 92 kilometer per uur terwijl de toegestane snelheid zestig kilometer per uur is.


-Tussen 16.30 uur en 17.15 uur werd met de lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Dorpstraat in Groessen. Van de 124 gecontroleerde voertuigen reden er vijftien te hard. Zij kunnen een acceptgiro tegemoet zien. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 57 kilometer per uur


-Op de Rijksweg Noord ter hoogte van de Griegstraat in Elst werd gedurende 45 minuten een snelheidscontrole gehouden. Toegestane snelheid is vijftig kilometer per uur; er werden vier personen bekeurd waarvan de snelste 75 kilometer per uur reed.


-Op de Stationsstraat te Zetten werd een bromfietscontrole gehouden tussen 13.30 en 17.15 uur. Er werden 32 bromfietsers gecontroleerd, waarvan er negentien werden bekeurd voor het rijden zonder helm, het niet voorhanden hebben van een bromfietscertificaat, mankementen aan de bromfiets (zoals gebreken aan de remmen) en het ontbreken van het gele verzekeringsplaatje.

Met alcohol achter het stuur
DUIVEN - Op vrijdag 1 februari 2002 omstreeks 01.50 uur zagen surveillerende politie-ambtenaren op de Kuiperstraat te Duiven een personenauto rijden. Het rijgedrag van de bestuurder gaf aanleiding tot een controle. Hierbij bleek dat de man alcoholhoudende drank gedronken had. De bestuurder, een 35-jarige man uit Duiven, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Duiven. Daar bleek, na een gehouden ademanalysetest, dat de man 1,33 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie