Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra geld voor jongerenvoorzieningen Breda

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda


01-02-2002Extra geld voor jongerenvoorzieningen
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om dit jaar 135.000,- Euro extra in te zetten voor jongerenvoorzieningen. Hiermee worden aanvullende aanpassingen uitgevoerd binnen de accommodaties Pitstop aan de Doelen in Princenhage en het voormalige scoutinggebouw Michael aan de Elandstraat in Brabantpark.

De gemeente Breda hecht groot belang aan voldoende voorzieningen voor jongeren en de toegankelijkheid daarvan. De extra investeringen zijn bedoeld voor het geschikt maken van ruimten voor jongerenactiviteiten, zoals inloopactiviteiten, huiswerkbegeleiding of tienerwerk. De aangepaste ruimten kunnen ook benut worden door andere gebruikers. Bij het realiseren van deze voorzieningen werkt de gemeente samen met jongeren, wijkraden, buurtbewoners, Vertizontaal, besturen van de accommodaties en politie. De huidige plannen hebben veel draagvlak onder deze groepen.

De extra investering voor basisvoorzieningen voor de jeugd is het vervolg op een besluit van het college uit november 2000, waarin het een bedrag van ruim 180.000,- Euro investeerde in onder andere de aankoop van het gebouw aan de Elandstraat en onderzoekskosten voor in totaal vier accommodaties.

De aanpassingen binnen de twee genoemde accommodaties worden nu voltooid. De aangepaste ruimte in de Pitstop wordt op korte termijn geopend. De accommodatie Elandstraat komt nog voor de zomervakantie beschikbaar voor jongerenactiviteiten.

Het realiseren van jongerenruimten in gemeenschapshuizen Geeren-Zuid en de Wegwijzer is in voorbereiding.

Breda, 31 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie