Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA heeft geen bezwaar tegen enquête bouwfraude vóór Prinsjesdag

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten

CDA

Van der Knaap: geen bezwaar tegen enquête bouwfraude vóór Prinsjesdag

De CDA-fractie vindt dat de parlementaire enquête naar bouwfraude zo snel als mogelijk moet worden afgerond. "Als er reeds voor de verkiezingen kan worden begonnen met de verhoren, dan is daar volgens ons niets tegen", aldus woordvoerder Cees van der Knaap.

VVD-Tweede Kamerlid Jan Dirk Blaauw, die in beeld was als voorzitter van de enquêtecommissie, bleek afgelopen week van mening dat "de openbare verhoren" de verkiezingscampagne niet moeten beïnvloeden. Cees van der Knaap stelde daarop tijdens het debat de vraag of hiermee de verkiezingscampagne van de VVD werd bedoeld. Tevens vroeg Van der Knaap aan de tijdelijke commissie of de zorg van de VVD terecht is. Volgens het CDA gaat een enquêtecommissie volstrekt onafhankelijk te werk en zou deze los van de dagelijkse politieke actualiteit moeten kunnen werken. Door Blaauw werd ook gesteld dat in het verleden bij enquêtes "wel eens wat dingetjes fout zijn gegaan". Van der Knaap wilde weten waar Blaauw precies op doelde. "Wij kunnen ons bij deze opmerking helemaal niets voorstellen. Voor ons staat voorop dat de enquête grondig en gedegen moet plaatsvinden, dat er conclusies moeten worden getrokken, die leiden tot concrete aanbeveling voor verbetering van het beleid en het voorkomen van onregelmatigheden. En als die aanbevelingen er reeds voor Prinsjesdag kunnen zijn, is dat van belang voor de Nederlandse samenleving als geheel, de bouwnijverheid en de overheden in het bijzonder". Volgens Van der Knaap heeft Blaauw zichzelf nu onmogelijk gemaakt, om eventueel voorzitter te worden. Over de vraag wie dan voorziter moet worden, zegt Van der Knaap nog geen uitsluitsel te kunnen geven.

Algemeen wordt aangenomen dat de "race" zal gaan tussen een andere VVD-er en Groen Links-Kamerlid Marijke Vos.

De hele bijdrage van Cees van der Knaap aan het plenair debat over het rapport van de Tijdelijke commissie onderzoek Bouwfraude kunt u downloaden door in de rechtermarge op het diskette-icoontje te klikken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie