Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezwaarschriftcommissie Leeuwarden was partijdig

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank LeeuwardenBezwaarschriftcommissie mag niet adviseren over verzoek openbaarmaking adressen commissieleden (gemeente Leeuwarden)

Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 1-02-2002

Een inwoner van de gemeente Leeuwarden heeft gevraagd om bekendmaking van de namen en adressen van alle voorzitters, secretarissen, leden en plaatsvervangend leden van de Commissie van advies voor de bezwaar- en beroepschriften (hierna: de commissie). Dit verzoek, dat valt onder de Wet Openbaarheid van Bestuur, is afgewezen. Betrokkene heeft daartegen een bezwaarschrift ingediend. Dit bezwaarschrift is door burgemeester en wethouders op advies van de commissie ongegrond verklaard.

Bij de rechtbank in Leeuwarden, sector bestuursrecht, heeft betrokkene er over geklaagd dat de commissie niet onpartijdig is. Op dit punt is hij door de bestuursrechter in het gelijk gesteld. Het gaat immers om de namen en adressen van alle leden van de commissie, dus ook van degenen die het advies hebben uitgebracht. Deze leden hebben hun werk daarom niet kunnen doen zonder ten minste de schijn van partijdigheid of vooringenomenheid te wekken. Burgemeester en wethouders hadden bij hun besluit over het bezwaarschrift daarom niet van dit advies gebruik mogen maken.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD8787
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie