Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BSE-geval in Fijnaart

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

www.minlnv.nl

MIN LNV: BSE-geval in Fijnaart

nr. 12 01-02-2002

BSE-geval in Fijnaart

Vandaag is bij een zevenjarige koe op een bedrijf in Fijnaart (Brabant) Bovine Spongiforme Encephalopathie (BSE) geconstateerd. Deze besmetting is het eenendertigste geval in Nederland sinds 1997 en het derde geval in 2002.
De koe, Olga 39 geboren op 14 oktober 1994, is op 23 januari door de veehouder aangeboden voor destructie. Op 26 januari bleek de snelle BSE-test een positief resultaat op te leveren. Daarop is een onderzoek ter bevestiging van de uitslag van de snelle test ingezet. Op 1 februari bleek ook dit tot een positief resultaat te leiden.

Bij geen van de 195 andere runderen op het bedrijf zijn verschijnselen van BSE aangetroffen. Olga 39 was geboren en getogen op het bedrijf in Fijnaart.
Zoals gebruikelijk wordt een onderzoek ingesteld naar het veevoer, met name naar het voer gegeten in de eerste levensmaanden door de zieke koe.
De runderen op het bedrijf worden geruimd. Ook alle dieren met een verhoogd BSE-risico afkomstig van dit bedrijf die inmiddels op andere bedrijven verblijven, worden getraceerd en geruimd.


01 feb 02 20:00


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie