Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie Tankslag Stadskanaal vindt bijna 200 oude ondergrondse tanks

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Stadskanaal
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Stadskanaal

Actie Tankslag vindt bijna 200 oude ondergrondse tanks


1 februari 2002


Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de saneringsactie van niet meer in gebruik zijnde ondergrondse tanks in de gemeente te gaan afronden. Van de 196 aangemerkte tanks zijn er 82 met behulp van de gemeentelijke stimulerings'Actie Tankslag' gesaneerd. Door 87 andere eigenaren is aangegeven dat zij de tank zelf al voor 1 maart 1993 gesaneerd hadden, 14 tanks zijn nog niet gesaneerd, 11 tanks zijn niet te traceren en 2 tanks bleken nog in gebruik. Voor de tanks die nu nog niet gesaneerd zijn, geldt voor de eigenaren een uiterste saneringsdatum. Na 29 maart wordt een traject naar bestuursdwang ingezet.

In 1996 gaf de gemeenteraad groen licht voor de start van 'Actie Tankslag'. Het was een gemeentelijke stimulans om niet meer in gebruik zijnde ondergrondse opslagtanks te saneren. Daarbij werd tevens een bodemonderzoek uitgevoerd naar mogelijke bodemverontreiniging. Door de tanks te laten verwijderen of lege tanks te vullen met zand konden deze als mogelijke toekomstige vervuilingsbron worden uitgesloten. De verplichting hiertoe is opgenomen in het landelijke 'Besluit opslaan in ondergrondse tanks'. Tot 1 januari 1999 kon worden volstaan met het vullen van de tanks met zand. Vanaf die datum laat het besluit alleen nog de mogelijkheid van verwijderen open. Tot nu toe is gebleken dat er in drie gevallen sprake is van een omvangrijke bodemverontreiniging. Deze moet in kaart worden gebracht. Ter afronding van de actie heeft het college nu besloten om locaties van de 87 'zelf' gesaneerde tanks te gaan controleren en de eigenaren van de nog niet gesaneerde tanks aan te schrijven.

---

© Gemeente Stadskanaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie