Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start KwaliteitsCentrum Examinering MBO

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bve Raad

Persbericht

De Bilt, 20 december 2001

KwaliteitsCentrum Examinering mbo 1 februari 2002 officieel van start

Het KwaliteitsCentrum Examinering (KCE) gaat vanaf 1 februari 2002 officieel van start. De nieuw op te richten organisatie gaat de kwaliteit van de examens en de examinering in het middelbaar beroepsonderwijs bewaken. Daarmee zal het maatschappelijk vertrouwen in de kwaliteit van de examens behouden en versterkt kunnen worden. Het KCE zal daartoe onder meer landelijke standaarden ontwikkelen voor examens in het middelbaar beroepsonderwijs en toetsen of onderwijsinstellingen zich aan deze standaarden houden.

In juli van dit jaar gaven Bve Raad, de landelijke brancheorganisatie van de instellingen voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, en Colo, de vereniging van landelijke organen beroepsonderwijs van het bedrijfsleven, Cap Gemini Ernst & Young de opdracht het businessplan op te stellen en de voorbereidingen te treffen voor de inrichting van het KCE. Paepon, het platform van aangewezen/erkende particuliere onderwijsinstellingen in Nederland, is tevens betrokken bij het ontwerp van de plannen aangaande het KCE en de besluitvorming in het bestuur daarover.

Projectmanager voor de ontwikkeling van het businessplan is drs. A.D. Bakker van Cap Gemini Ernst & Young. Een eerste opzet van de werkwijze van het KCE is eind november besproken met diverse betrokken partijen, waaronder examen- en onderwijsinstellingen. Het businessplan zal februari 2002 zijn vastgesteld door het bestuur van het KCE en zo spoedig mogelijk daarna aan Minister Hermans (OCenW) worden aangeboden.

Het bestuur van het KwaliteitsCentrum Examinering is onlangs benoemd en bestaat uit een onafhankelijke voorzitter en vertegenwoordigers van de brancheorganisaties:
Voorzitter: drs. W.J. Deetman
Op voordracht van Bve Raad: mr. G. Ph. Brokx, voorzitter Bestuur Bve Raad
drs. C.A.M. van Rosmalen, voorzitter College van Bestuur ROC Oost-Nederland
drs. J. van Nieuwkerk
Op voordracht van Colo: prof. dr. R.J. in 't Veld, voorzitter Bestuur Colo
drs. J.A. Verschoor MBA, directeur Opleidingscentrum SVS J. Eijkelenboom, directeur SOM
Op voordracht van Paepon: B. Rijgersberg, bestuurslid Paepon, portefeuillehouder BVE

Met de oprichting van het KCE heeft Minister Hermans de voorstellen uit het advies van de Stuurgroep Examinering mbo overgenomen. De Stuurgroep, onder voorzitterschap van Deetman, werd ingesteld nadat de Onderwijsinspectie constateerde dat de kwaliteit van de examens in het middelbaar beroepsonderwijs verbetering behoeft. De externe borg van examens in het middelbaar beroepsonderwijs door het KCE vereist een wijziging van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) en wordt vanaf
1 augustus 2003 van kracht.
Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie