Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

175 Zoetermeerders feesten mee op Nationale Huwelijksavond

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zoetermeer

175 Zoetermeerders feesten mee op de Nationale Huwelijksavond

s 175 Zoetermeerders vieren aanstaande vrijdag feest samen met het aanstaande bruidspaar Prins Willem Alexander en mevrouw Maxima Zorreguieta tijdens de Nationale Huwelijksavond op 1 februari 2002 in de ArenA te Amsterdam. Namens het gemeentebestuur is de burgemeester aanwezig. De gemeente heeft zon 400 Zoetermeerse organisaties die actief een positieve bijdrage leveren aan de locale samenleving, met name in de sfeer van vrijwilligerswerk, uitgenodigd om mensen uit hun organisatie voor te dragen.
Deze organisaties zijn uitgekozen op basis van de door de Stichting Nationaal Oranje Comité opgestelde criteria. De wens van het bruidspaar is dat alle aanwezigen een afspiegeling van de locale bevolkingssamenstelling vormen.

Wat staat deze mensen te wachten?
Tijdens de Nationale Feestavond ontvangen de Prins en zijn aanstaande bruid symbolisch het Nationale huwelijksgeschenk. Daarnaast treedt een aantal bekende artiesten waaronder Marco Borsato op.

Waarom 175 Zoetermeerders?
De Stichting Nationaal Oranje Comité heeft bepaald hoeveel kaarten er per gemeente beschikbaar werden gesteld. Voor Zoetermeer, als gemeente met meer dan 100.000 inwoners, waren 175 beschikbaar. De gemeente heeft daarom 175 kaarten afgenomen.

Kosten?
10% van het bedrag voor een zitplaats ( 45) gaat naar het Nationale Oranje Fonds. De middelen van het Oranje Fonds worden beheerd door een speciaal opgerichte stichting onder voorzitterschap van oud-minister H. Wijers. Doel van het fonds is contacten en samenwerking tussen verschillende bevolkingsgroepen en culturen, op onder meer de terreinen cultuur, onderwijs, sport en jeugd, te stimuleren. Prins Willem Alexander en mevrouw Maxima Zorreguieta zijn beschermheer respectievelijk beschermvrouw.

Gemeente Zoetermeer © 30 januari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie