Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uit de hand gelopen burenruzie kost 18 maanden cel

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Uit de hand gelopen burenruzie kost 18 maanden cel
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 1-02-2002

Verdachte heeft tijdens een burenruzie tussen zijn vader en broers enerzijds en een groep Antillianen anderzijds, één van deze Antillianen met een mes in de borst en de rug gestoken. Door iemand op die plaats te steken is de kans groot dat vitale organen worden geraakt en het slachtoffer dodelijk letsel oploopt en verdachte heeft dit risico op de koop toe genomen. Dat het niet zover is gekomen, is dan ook niet aan verdachte te danken.
De rechtbank rekent het verdachte zwaar aan dat hij, door zich met de vechtpartij te bemoeien en daar bovendien een mes bij te gebruiken, de situatie nog meer uit de hand heeft laten lopen. Anderzijds neemt de rechtbank in aanmerking dat is komen vast te staan dat de andere partij in deze escalatie een bedenkelijke rol heeft gespeeld. De gemoederen waren hoog opgelopen door het veelvuldige overlast dat door deze mensen werd veroorzaakt. Dit neemt echter de ernst van het feit allerminst weg.

Zie voor de uitspraak inzake de vader en broer:

AD8754

AD8755

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD8753
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie