Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Spoorwegen houdt toezicht op uitvoeren goudgerand sociaal plan

Datum nieuwsfeit: 01-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond


01-02-2002


NS Internationaal schrapt 86 arbeidsplaatsen

Burg Anker, onderhandelaar van CNV Spoorwegen, is vanochtend ingelicht over het voornemen van NS Internationaal om 86 van de zeshonderd arbeidsplaatsen te schrappen. Anker: "Deze maatregel is noodzakelijk voor het voortbestaan van het internationale reizigersvervoer. Maar ik begrijp dat het een harde klap is voor de werknemers. Ik zal er op toezien dat NS Internationaal zich houdt aan het goudgerand sociaal plan, dat al eerder is afgesloten."

De slaaptreinen AutoSlaap Expres en Alpen Expres zouden rendabel kunnen zijn maar worden geschrapt van het dienstrooster door het afhaken van een goederenpartner. De afgelopen tijd is getracht een nieuwe partner te vinden, maar dat is niet gelukt. Als gevolg hiervan verdwijnen er totaal 86 arbeidsplaatsen bij NS Internationaal.

Twaalf banen vervallen als direct gevolg van het schrappen van de slaaptreinen. Maar dit besluit heeft ook gevolgen voor andere geledingen binnen NS, zoals NS Travel. Het contract met NS Travel, die ondersteunende diensten leverde voor de slaaptreinen, wordt opgezegd. Hierdoor vervallen nog eens twintig arbeidsplaatsen. Vervolgens verdwijnen 17 verkooppunten voor internationale tickets. Als gevolg hiervan verdwijnen er tot 2003 nog 44 banen. Bij NedTrain vervallen nog eens tien arbeidsplaatsen door het wegvallen van werk aan AutoSlaap Expres en Alpen Expres.

Houten, 1 februari 2002

Nadere inlichtingen:

Burg Anker (vakgroepbestuurder CNV Spoorwegen): 023 - 568 46 70

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie