Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 02-02-2002

Datum nieuwsfeit: 02-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Winkelinbreker met verleden

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een 32-jarige man uit Harderwijk aangehouden omdat hij een winkeldiefstal had gepleegd.

De man wilde omstreeks 14.30 uur een winkel aan het Euterpeplein verlaten zonder een aantal pakken wasmiddel af te rekenen aan de kassa. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden. Op het bureau bleek uit onderzoek dat de man twee dagen eerder ook al enkele winkeldiefstallen had gepleegd bij verschillende winkels in Amersfoort. De man werd ingesloten voor verder verhoor.

Verkeerscontroles

WOUDENBERG- Op vrijdagmiddag werd van 14.00 tot 17.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Stationsweg Oost. In totaal werden 358 voertuigen gecontroleerd. 16 automobilisten reden met te hoge snelheid en 10 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze niet de autogordel droegen.

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd van 09.00 tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Zielhorsterweg. Hier werden 50 automobilisten gecontroleerd. 11 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze zonder autogordel reden.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werd een 28-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij onder invloed reed. De man werd gecontroleerd op de Chromiumweg en hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 0.95 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

LEUSDEN- Op vrijdagavond vond er een ongeval plaatst tussen een fiets en een auto. Omstreeks 20.45 uur reed een 61-jarige automobilist uit Soest over de Hamersveldseweg en wilde afslaan ter hoogte van de Mulderij.

Hij zag hierbij echter de 13-jarige fietser uit Leusden, die uit tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd. Een frontale aanrijding volgde. De fietser raakte gewond en werd met verschillende kneuzingen vervoerd naar het ziekenhuis. De 61-jarige automobilist uit Soest raakte niet gewond.

Onderzoek wees uit dat de fietser geen fietsverlichting voerde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie