Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 02-02-2002

Datum nieuwsfeit: 02-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 2-02-2002
1e Persbericht 2 februari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Alcoholcontrole
De politie heeft tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagochtend 2.15 uur een alcoholcontrole gehouden in het centrum van Eindhoven. De controles vonden plaats op de Fellenoord, de Prof. Dr. Dorgelaan en op de Vestdijk. In totaal werden 601 blaastesten afgenomen. Twaalf automobilisten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Het laagst gemeten promillage is 0,50 bij een 50-jarige en een 52-jarige Eindhovenaar. Zij kregen geen boete. Tegen de andere tien automobilisten wordt een proces-verbaal opgemaakt. Het hoogst gemeten promillage is 1,85 bij een 47-jarige automobilist uit Best. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Ook werd het rijbewijs van een 25-jarige automobiliste uit Valkenswaard ingevorderd. Bij haar werd een promillage van 1,35 vastgesteld. Ze kreeg een rijverbod van zes uur. Een derde rijbewijs werd ingevorderd van een 51-jarige automobilist uit Liempde. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,30 weer. Ook hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Eindhoven: Vernieling
Op de Stratumsedijk is zaterdagochtend rond 3.00 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een spiegel van een auto die geparkeerd stond op de Stratumsedijk. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilisten met slok te veel op rijden tegen lichtmast Op de Winston Churchilllaan zijn zaterdagochtend twee automobilisten tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. Beide bleken te veel gedronken te hebben. Een 42-jarige automobilist uit Waalre reed rond
2.00 uur met zijn auto tegen een lichtmast. De man liep een wond op aan zijn kin. Na behandeling in het ziekenhuis is hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Een promillage van 1,75 werd gemeten. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Ongeveer drie uur later reed op dezelfde straat een 38-jarige automobilist uit Helmond tegen een lichtmast. Ook hij had een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,05 uit. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen beide automobilisten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte geeft valse naam op
Op de Mathildelaan werd zaterdagochtend rond 2.15 uur een 16-jarige bromfietser uit Neerpelt (België) aangehouden. Hij wordt verdacht van het opgeven van een valse naam. De jongen was kort voor zijn aanhouding staande gehouden omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Toen zijn personalia werden gevraagd gaf hij een valse naam op. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder inlvoed
Op t Hofke is zaterdagochtend rond 1.30 uur een 20-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,45 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van mishandeling ex-vriendin aangehouden Op de Beelsstraat is zaterdagochtend rond 5.15 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 34-jarige ex-vriendin in haar woning op de Beelsstraat kort voor zijn aanhouding. De verdachte drong de woning binnen en sloeg zijn ex-vriendin en een 44-jarige Helmondse vriendin die bij haar op bezoek was. De ex-vriendin liep verwondingen aan haar lip op. De 44-jarige vriendin klaagde over haar buik en is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachten met samoeraizwaarden aangehouden De politie zag zaterdagochtend rond 1.30 uur twee mannen over de Hortsedijk lopen. Toen de mannen de politie zagen gooiden ze goederen in een heg. Toen de politie een kijkje ging nemen troffen ze zeven samoeraizwaarden in een heg aan de Hortsedijk aan. Hierop zijn de beide verdachten, een 38-jarige en een 41-jarige Helmonder, rond 1.30 uur op de Europaweg aangehouden. Zij zijn ingesloten in een politiecel. De politie onderzoekt waar de samoeraizwaarden vandaan komen.

Helmond: Dronken automobilist rijdt voortuin in Op de Zeppelinstraat is vrijdagavond rond 20.45 uur een 21-jarige automobilist uit Helmond een voortuin van een woning ingereden. Uit onderzoek bleek dat hij een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,05 uit. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 22-jarige Helmondse bijrijder werd ook aangehouden. Hij wordt verdacht van belediging van de politie. De man schreeuwde naar de politie en schold hen uit. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Ook tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Onder invloed
Op de Handelseweg is zaterdagochtend rond 3.00 uur een 21-jarige automobilist uit Boekel betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage uit van 1,30. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Onder invloed
Op de Geldropseweg is zaterdagochtend rond 2.10 uur een 36-jarige automobilist uit Someren betrapt met een slok te veel op. Het afnemen van een ademanalyse lukte niet. Vervolgens is een bloedproef bij de man afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Riethoven: Dronken automobilist komt in berm terecht Op de Bisschop Rythoviusdreef is vrijdagavond rond 19.45 uur een 54-jarige automobilist uit Riethoven met zijn auto in berm terecht gekomen. Zijn auto sloeg vervolgens over de kop. Uit onderzoek bleek dat de automobilist een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Fiets gestolen
Uit een berging behorende bij een woning aan de Hoevenstraat is vrijdagavond rond 23.40 uur een fiets gestolen. De bewoners van het pand lagen op de bank te slapen toen ze plotseling gestommel op de achterplaats hoorden. Plots zag de bewoonster een onbekende man de woonkamer inkijken. Hierop is de onbekende gevlucht. De bewoners misten vervolgens een fiets uit de berging.

Veldhoven: Bedreiging
In een pand aan de Run 4521 is zaterdagochtend rond 7.10 uur een 35-jarige man uit Veldhoven aan gehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 31-jarige Veldhovenaar kort daarvoor in het pand waar hij is aangehouden. Bij de verdachte werd een mes aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Inbraak in auto
Na een melding van een inbraak in een auto op het Meiveld stelde de politie vrijdagavond een onderzoek in. Uit de auto werden een autoradio en een GSM gestolen. Op de Noord Brabantlaan in Eindhoven kon rond 21.30 uur een 29-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden worden. In de auto van de verdachte werden de gestolen autoradio en de GSM en diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf een terrein aan de Kruisstraat is vrijdag tussen 17.30 en 22.30 uur een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken XJ-TH-62 gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...