Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 02-02-2002

Datum nieuwsfeit: 02-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 2-02-2002
1e Persbericht 2 februari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Alcoholcontrole
De politie heeft tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagochtend 2.15 uur een alcoholcontrole gehouden in het centrum van Eindhoven. De controles vonden plaats op de Fellenoord, de Prof. Dr. Dorgelaan en op de Vestdijk. In totaal werden 601 blaastesten afgenomen. Twaalf automobilisten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Het laagst gemeten promillage is 0,50 bij een 50-jarige en een 52-jarige Eindhovenaar. Zij kregen geen boete. Tegen de andere tien automobilisten wordt een proces-verbaal opgemaakt. Het hoogst gemeten promillage is 1,85 bij een 47-jarige automobilist uit Best. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Ook werd het rijbewijs van een 25-jarige automobiliste uit Valkenswaard ingevorderd. Bij haar werd een promillage van 1,35 vastgesteld. Ze kreeg een rijverbod van zes uur. Een derde rijbewijs werd ingevorderd van een 51-jarige automobilist uit Liempde. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,30 weer. Ook hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Eindhoven: Vernieling
Op de Stratumsedijk is zaterdagochtend rond 3.00 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een spiegel van een auto die geparkeerd stond op de Stratumsedijk. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilisten met slok te veel op rijden tegen lichtmast Op de Winston Churchilllaan zijn zaterdagochtend twee automobilisten tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. Beide bleken te veel gedronken te hebben. Een 42-jarige automobilist uit Waalre reed rond
2.00 uur met zijn auto tegen een lichtmast. De man liep een wond op aan zijn kin. Na behandeling in het ziekenhuis is hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Een promillage van 1,75 werd gemeten. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Ongeveer drie uur later reed op dezelfde straat een 38-jarige automobilist uit Helmond tegen een lichtmast. Ook hij had een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,05 uit. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen beide automobilisten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte geeft valse naam op
Op de Mathildelaan werd zaterdagochtend rond 2.15 uur een 16-jarige bromfietser uit Neerpelt (België) aangehouden. Hij wordt verdacht van het opgeven van een valse naam. De jongen was kort voor zijn aanhouding staande gehouden omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Toen zijn personalia werden gevraagd gaf hij een valse naam op. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder inlvoed
Op t Hofke is zaterdagochtend rond 1.30 uur een 20-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,45 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van mishandeling ex-vriendin aangehouden Op de Beelsstraat is zaterdagochtend rond 5.15 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 34-jarige ex-vriendin in haar woning op de Beelsstraat kort voor zijn aanhouding. De verdachte drong de woning binnen en sloeg zijn ex-vriendin en een 44-jarige Helmondse vriendin die bij haar op bezoek was. De ex-vriendin liep verwondingen aan haar lip op. De 44-jarige vriendin klaagde over haar buik en is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachten met samoeraizwaarden aangehouden De politie zag zaterdagochtend rond 1.30 uur twee mannen over de Hortsedijk lopen. Toen de mannen de politie zagen gooiden ze goederen in een heg. Toen de politie een kijkje ging nemen troffen ze zeven samoeraizwaarden in een heg aan de Hortsedijk aan. Hierop zijn de beide verdachten, een 38-jarige en een 41-jarige Helmonder, rond 1.30 uur op de Europaweg aangehouden. Zij zijn ingesloten in een politiecel. De politie onderzoekt waar de samoeraizwaarden vandaan komen.

Helmond: Dronken automobilist rijdt voortuin in Op de Zeppelinstraat is vrijdagavond rond 20.45 uur een 21-jarige automobilist uit Helmond een voortuin van een woning ingereden. Uit onderzoek bleek dat hij een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,05 uit. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 22-jarige Helmondse bijrijder werd ook aangehouden. Hij wordt verdacht van belediging van de politie. De man schreeuwde naar de politie en schold hen uit. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Ook tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Onder invloed
Op de Handelseweg is zaterdagochtend rond 3.00 uur een 21-jarige automobilist uit Boekel betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage uit van 1,30. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Onder invloed
Op de Geldropseweg is zaterdagochtend rond 2.10 uur een 36-jarige automobilist uit Someren betrapt met een slok te veel op. Het afnemen van een ademanalyse lukte niet. Vervolgens is een bloedproef bij de man afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Riethoven: Dronken automobilist komt in berm terecht Op de Bisschop Rythoviusdreef is vrijdagavond rond 19.45 uur een 54-jarige automobilist uit Riethoven met zijn auto in berm terecht gekomen. Zijn auto sloeg vervolgens over de kop. Uit onderzoek bleek dat de automobilist een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Fiets gestolen
Uit een berging behorende bij een woning aan de Hoevenstraat is vrijdagavond rond 23.40 uur een fiets gestolen. De bewoners van het pand lagen op de bank te slapen toen ze plotseling gestommel op de achterplaats hoorden. Plots zag de bewoonster een onbekende man de woonkamer inkijken. Hierop is de onbekende gevlucht. De bewoners misten vervolgens een fiets uit de berging.

Veldhoven: Bedreiging
In een pand aan de Run 4521 is zaterdagochtend rond 7.10 uur een 35-jarige man uit Veldhoven aan gehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 31-jarige Veldhovenaar kort daarvoor in het pand waar hij is aangehouden. Bij de verdachte werd een mes aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Inbraak in auto
Na een melding van een inbraak in een auto op het Meiveld stelde de politie vrijdagavond een onderzoek in. Uit de auto werden een autoradio en een GSM gestolen. Op de Noord Brabantlaan in Eindhoven kon rond 21.30 uur een 29-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden worden. In de auto van de verdachte werden de gestolen autoradio en de GSM en diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf een terrein aan de Kruisstraat is vrijdag tussen 17.30 en 22.30 uur een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken XJ-TH-62 gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie