Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oranje Rhapsodie uitgevoerd op Leidse beiaard

Datum nieuwsfeit: 02-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden

Oranje Rhapsodie uitgevoerd op Leidse beiaard

Zaterdag a.s. - de trouwdag van Maxima en prins Willem Alexander - wordt de door geboren Leidenaar Joop Stokkermans gecomponeerde Oranje Rhapsodie driemaal op de beiaard van het Leidse stadhuis uitgevoerd. De Haagse beiaardier Henk Lemckert zal op verzoek van het stadbestuur van 16.00 tot 17.00 uur een feestelijk programma verzorgen vanaf het stadhuiscarillon. Om 16.00, 16.30 en 16.50 uur zal Lemckert de Oranje Rhapsodie laten horen. Dit werk is geschreven in opdracht van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging; het componeren ervan werd financieel mede mogelijk gemaakt door de Stichting Cultuurfonds Bank van Nederlandse Gemeenten.
Het werk wordt op 2 februari op vele Nederlandse beiaarden ten gehore gebracht. De Nederlandse Klokkenspel Vereniging heeft de eigenaren van carillons en alle beiaardiers gevraagd het werk van Stokkermans op de trouwdag van Maxima en Willen Alexander uit te voeren. Vele gemeenten, kerken en beiaardiers hebben aan die oproep gevolg gegeven

Henk Lemckert is student aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij studeert bij de Utrechtse Dombeiaardier Arie Abbenes. Hij is woonachtig in Den Haag en speelt regelmatig op een van de drie carillons die Den Haag rijk is. Hij is tevens goed bekend met de Leidse beiaard. Lemckert is tevens organist en speelt regelmatig o.a. in de historische Abdijkerk van Den Haag/Loosduinen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie