Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestelijk programma koninklijk huwelijk gemeente Maassluis

Datum nieuwsfeit: 02-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

30-1-2002

Feestelijk programma op de beiaard op 02-02-2002

Op de zaterdag van het Koninklijk huwelijk zal stadsbeiaardier Jan van der Zwart in de ochtenduren de beiaard bespelen van 10.30 tot 11.30 uur.
Het programma zal uiteraard geheel gericht zijn op het bijzondere karakter van de dag.
De stadsbeiaardier zal bewerkingen spelen van liederen met een vaderlandse strekking.
Uiteraard begint de beiaardier met het Wilhelmus waarna verschillende melodieën uit de beroemde bundel van Valerius, de Gedenck-Clanck uit 1626, ten gehore zullen worden gebracht. De beiaardier speelt o.a. Wilt heden nu treden; Slaat op den trommels en Merck toch hoe sterck. Ook vaderlandse liederen zullen ten gehore worden gebracht; men moet dan denken aan Wien Neerlands bloed, O, schittrende kleuren, Hollandse Vlag en de Zilvervloot.
In verband met de feestelijkheden en de televisieverslaggeving van het Koninklijk huwelijk heeft de beiaardier er deze keer voor gekozen om de inwoners van Maassluis al in de ochtenduren te vergasten op de prachtige klanken van de beiaard.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie