Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 03-02-2002

Datum nieuwsfeit: 03-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 3-02-2002
Persberichten district Kerkrade (JK) Zondag 3 februari 2002

Kerkrade; keukenbrand
Zaterdag 2 februari brak om 17.50 uur brand uit in de keuken van een woning aan het Heiveldplein in Kerkrade. Het bleek dat tijdens het koken door de kinderen van de bewoonster de olie in de pan vlam had gevat waardoor brand ontstond. Een toegesnelde buurman bluste met de tuinslang het vuur. Omdat de bewoonster (leeftijd niet bekend) de nodige rook ingeademd had, diende de brandweer haar zuurstof toe waarna ze weer opknapte. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Kerkrade; motorrijder gewond
Zaterdag 2 februari om 18.35 uur wilde een 38-jarige autobestuurder uit Landgraaf op de Schaesbergerstraat in Kerkrade zijn auto keren. Daarbij zag hij een 33-jarige motorrijder uit Kerkrade over het hoofd. De motorrijder reed in de flank van de auto en kwam ten val. Hij raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Opname bleek niet noodzakelijk. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Kerkrade; graffiti
Zaterdag 2 februari om 17.35 uur betrapte een bewoner van de Akerstraat in Kerkrade dat drie meisjes (7-9 en 10 jaar) uit Kerkrade verf op de muren van zijn woning hadden gespoten. Tijdens het onderzoek bleek dat één van de kinderen uit een winkel in Kerkrade twee bussen (haar)verf had gestolen. Op de Akerstraat-Willemstraat en Kampstraat bespoten ze een zestal woningen en/of winkels, diverse lichtmasten, een electrokast, een prullenbak en het trottoir. Gezien de minderjarige leeftijd van de kinderen zullen ze voor verdere afhandeling van de zaak worden overgedragen aan het zogenaamde STOP-traject terwijl de schade via de verzekeringen van de ouders zal verlopen.

Landgraaf; nepcollectant rooft beurs
Een nepcollectant van de Nierstichting belde zaterdag 2 februari om 14.30 uur aan bij de woning van een 78-jarige bewoonster van het Stationsplein in Landgraaf. Toen de vrouw haar woning inliep om haar in de woonkamer op de tafel liggende beurs te pakken, bleek dat de collectant achter haar aan was gelopen. Hij griste de beurs uit de handen van de vrouw en maakte zich uit de voeten. In de beurs zat ongeveer vijftig euro.

Landgraaf; achtervolging op gestolen motor
Zaterdag 2 februari zag de politie om 23.55 uur een motorrijder rijden over de Röntgenstraat in Landgraaf. Omdat de bestuurder geen licht voerde, wilde de politie hem controleren. Toen deze dat in de gaten kreeg, sloeg hij op de vlucht. Met hoge snelheid reed hij diverse kruisingen over waarbij menig rood licht genegeerd werd. Op de Kakerstweg kwam het tot een lichte botsing tussen de motorrijder en de politieauto. De motorrijder verloor de controle over zijn motor, reed de groenvoorziening in en kwam ten val. Nog voor dat de politie bij hem was, sprong hij op en rende weg. Opnieuw ontstond, maar nu te voet, een achtervolging richting het nabij gelegen bos. Daar verloor de politie hem uit het oog. Onderzoek leverde op dat de motor kort daarvoor gestolen was uit een motorzaak aan de Voltastraat in Landgraaf. Daar had de dader de ruit uit de toegangsdeur. Uit de bandensporen was te zien dat hij met de motor door het ontstane gat in de deur naar buiten was gereden. De politie stelt een verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie