Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 03-02-2002

Datum nieuwsfeit: 03-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 3-02-2002
Persberichten district Sittard
Zondag 3 februari 2002

Sittard; balans na Fortuna-PSV
In het persbericht van gisteren, zaterdag 2 februari, werd gemeld dat voor aanvang van de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard - PSV het op de Markt in de Sittardse binnenstad tot een treffen was gekomen tussen supporters van beide verenigingen. Daarbij werd een groot aantal PSV-supporters aangehouden. Vermoedelijk is provocatie aanleiding tot een en ander geweest.
Na afloop van voetbalwedstrijd kon pas de juiste balans met betrekking tot het aantal aanhoudingen worden opgemaakt. In totaal bleken 61 mannen ( tussen de 15 en 32 jaar) en een 46-jarige vrouw te zijn aangehouden. Het merendeel was in Eindhoven of directe omgeving woonachtig. Zoals reeds eerder gemeld werden de verdachten naar het politiebureau in Sittard overgebracht en wordt tegen hen ter zake openlijke geweldpleging proces-verbaal opgemaakt. De supporters werden tijdens het spelen van de wedstrijd weer in vrijheid gesteld en moesten onder politiebegeleiding direct Sittard verlaten. Direct na afloop van de wedstrijd werden nog twee Fortuna-supporters aangehouden die een 38-jarige bezoeker uit Geleen getrapt zouden hebben. Inmiddels heeft een van hen, een 21-jarige man uit Stein, bekend inderdaad getrapt te hebben omdat hij zich ergerde aan het verlies van Fortuna. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Spaubeek; gestolen auto in brand
Zondag 3 februari werd om 02.40 uur een brandende auto aangetroffen nabij de bosrand aan de Oude Kerk in Spaubeek. Onderzoek leverde op dat de auto eigendom was van een man uit Geleen en dat de auto gestolen was. Het voertuig brandde helemaal uit.

Geleen; dronken bestuurder
Het met hoge snelheid rijden over de Rijksweg-Zuid in Geleen trok zondag 3 februari om 04.35 uur de aandacht van een politiepatrouille. Toen de bestuurder, een 42-jarige man uit Geleen, gecontroleerd werd, bleek dat hij alcohol gedronken had. De blaastest gaf een promillage aan van 1,21 reden waarom zijn rijbewijs ingevorderd werd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie