Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 03-02-2002

Datum nieuwsfeit: 03-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 3-02-2002 Mediaberichten 03 februari (12.30)

VENRAY Inbreker op heterdaad betrapt

VENRAY De politie heeft zaterdagmorgen een 43-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt nadat hij had ingebroken in een pand aan de Gouden Leeuw. Hij probeerde nog te vluchten maar werd op de Kempweg in de kraag gegrepen. De man is overgebracht naar het bureau, waar hij is ingesloten voor naderonderzoek.

VENLO Bromfietser aangehouden

VENLO De politie heeft vrijdagmiddag een 18-jarige bromfietser uit Venlo aangehouden. De jongen werd op de Zuidsingel gesignaleerd toen politieagenten hem wilden controleren. Ze gaven hem een stopteken, maar in plaats van te stoppen gaf de jongen vol gas en reed hij weg in de richting van de Regentessestraat. Hierop volgde een korte achtervolging, waarbij de bromfietser met onverminderde snelheid reed. Op de Plevierstraat reed de verdachte zichzelf uiteindelijk klem, waarna hij werd aangehouden. Bij een controle op het bureau bleek de bromfiets opgevoerd te zijn. In overleg met justitie is het voertuig in beslag genomen. Tegen de bromfietser wordt proces-verbaal opgemaakt.

VENLO Belediging

VENLO De politie heeft vrijdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Blerick bekeurd wegens belediging. De jongen beledigde die middag twee politieambtenaren nadat ze hem op de bon hadden geslingerd voor het rijden zonder helm. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Inmiddels is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Zes winkeldieven aangehouden

VENLO De politie heeft vrijdagmiddag een 37-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Nijmeegseweg. De man proeerde drie dekbedovertrekken te stelen, maar werd betrapt door het winkelpersoneel. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Omdat de verdacht kan worden aangemerkt als stelselmatige dader is hij ingesloten voor nader onderzoek.

ROERMOND De politie heeft vrijdagmiddag een 70-jarige inwoonster van Roermond aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Munsterplein. De vrouw probeerde twee kledingstukken van in totaal 41 euro te stelen, maar werd betrapt door het winkelpersoneel. Ze is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. De zaak is met toepassing van snelrecht afgehandeld.

WEERT De politie heeft vrijdagavond een 48-jarige inwoonster van Weert aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Boshoverweg. De vrouw probeerde levensmiddelen te stelen maar werd betrapt door winkelpersoneel. Ze is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Met toepassing van snelrecht kreeg ze een boete van 140 euro.

ROERMOND De politie heeft zaterdagmiddag een 29-jarige inwoner van Posterholt aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Markt. Een getuige zag dat de man een aantal gelabelde kledingstukken in een plastictas stopte en waarschuwde de politie. Toen de politie met toestemming in zijn tas mocht kijken, werd de kleding inderdaad aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hier bleek dat hij 12 kinderjasjes en 3 kindertruitjes bij zich had die afkomstig waren van een winkel aan de Markt. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 230 euro opgelegd. Diezelfde middag werd tevens een 32-jarige inwoonster van Roermond aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Steenstraat. De vrouw probeerde schoenen te stelen, maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Ze is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. De zaak is met toepassing van snelrecht afgehandeld.

WEERT De politie heeft zaterdagmiddag een 15-jarige inwoonster van Weert aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Langstraat. Het meisje probeerde een broek te stelen, maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Ze is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. In overleg met bureau Halt wordt bekeken of ze in aanmerking komt voor een HALT-procedure.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie