Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 03-02-2002

Datum nieuwsfeit: 03-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-02-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.40 uur

Autoruit ingeslagen

BUNNIK- Op zaterdagavond werden omstreeks 23.45 uur twee meisje van 13 en 14 jaar aangehouden nadat ze vermoedelijk een autoruit hadden vernield.

De meisjes reden samen met nog twee onbekende jongens over de Koningin Julianalaan. Op een gegeven moment sloeg een van de jongens een ruit in van een geparkeerde auto en het viertal reed toen hard weg. De eigenaar van de auto zag dit gebeuren en achtervolgde de fietsers. Op de Koelaan aangekomen kon de eigenaar de twee meisjes tegenhouden. De jongens fietsten hard weg.

De politie werd gewaarschuwd en bracht de twee meisjes over naar het bureau. Hier bleek dat een van de jongens de ruit had vernield. De twee Zeister meisje konden na verhoor het bureau weer verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar de twee jongens.

Straatroof

ZEIST- Op zondagochtend werd een 28-jarige vrouw overvallen. Omstreeks
01.40 uur fietste de vrouw over de Warande en werd hier plotseling tegengehouden door een nog onbekende man. De man pakte de vrouw vast en vroeg om geld. De vrouw stribbelde eerst nog tegen maar toen de man haar harder vastpakte gaf ze toch haar beurs af waarna hij hard wegrende. De vrouw raakte bij deze beroving niet gewond. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het district Binnensticht onder telefoonnummer 0900-8844.

Vechtersbaas aangehouden

ZEIST- Op zondagochtend werd een 17-jarige vechtersbaas uit Zeist aangehouden.

Omstreeks 04.00 uur zagen surveillerende agenten een groep mensen staan op de Slotlaan. De agenten zagen dat verschillende personen in deze groep met elkaar aan het vechten waren. De partijen werden gescheiden door de agenten en de 17-jarige jongen was het hier kennelijk niet mee eens en begon de agenten uit te schelden.

Hij werd aangehouden en in de politieauto gezet. Onderzoek wees uit dat juist deze jongen een 17-jarige plaatsgenoot in zijn gezicht had geslagen. De vechtersbaas bleef ook op het politiebureau erg vervelend en werd ingesloten voor verhoor. Het is niet bekend waarom de vechtpartij is ontstaan.

Automobilist krijgt rake klap

ZEIST- Op zaterdagmiddag kreeg een 54-jarige automobilist uit Zeist een rake klap van een nog onbekend gebleven persoon.

De man uit Zeist reed over De Dreef toen plotseling een jongeman en een kind overstak. De automobilist moest een noodstop maken om niet in aanraking te komen met het duo. De 54-jarige man was erg geschrokken en sprak het duo hierop aan. De jongeman liep naar de auto toe en toen de bestuurder uit wilde stappen kreeg hij een klap tegen zijn gezicht.

De jongeman werd vervolgens vastgehouden door de bestuurder maar wist toch los te komen en vervolgde zijn weg in de richting van de Warande. De automobilist liep een wond op aan zijn wenkbrauw.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie