Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 03-02-2002

Datum nieuwsfeit: 03-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-02-2002
1e Persbericht 3 februari 2002


Persberichten uit de regio:

Helmond: Vernieling en mishandeling
Op de Matthijs Vermeulenstraat zijn zondagochtend rond 4.00 uur een 25-jarige en een 31-jarige Helmonder aangehouden. De 25-jarige man wordt verdacht van het vernielen van de voordeurruit van de 31-jarige man. Beiden hadden kort daarvoor ruzie met elkaar op het Havenplein. De 25-jarige verdachte heeft de 31-jarige verdachte vervolgens gevolgd naar zijn woning aan de Matthijs Vermeulenstraat. Daar werd de ruit van zijn voordeur vernield. Tijdens de aanhouding van de 25-jarige Helmonder vloog de 31-jarige verdachte hem aan waarop ook hij werd aangehouden. De 31-jarige Helmonder wordt ervan verdacht dat hij de 25-jarige man tijdens de ruzie met een mes in zijn arm heeft gestoken. De 25-jarige verdachte is in het Elkerliekziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Massale vechtpartij
Op het Kerkplein is zondagochtend rond 2.10 uur een 22-jarige man uit Deurne onder hevig verzet aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een massale vechtpartij die kort daarvoor plaatsvond. De politie kwam tussenbeide toen een vechtpartij ontstond op de Blasiusstraat rond 2.00 uur. Deze vechtpartij escaleerde waarop de vechtende partijen zich tegen de politie keerden. Een van de betrokkenen uitte racistische opmerkingen naar de politie. De politie trachtte deze verdachte aan te houden. De vechtende partijen probeerden deze aanhouding massaal te voorkomen waardoor een worsteling tussen hen en de politie ontstond op het Kerkplein. Hierbij heeft een agent een botbreuk in zijn hand opgelopen en tevens werd zijn bril vernield bij de aanhouding van de 22-jarige verdachte. Bij de vechtpartij waren enkele tientallen mensen betrokken. De agenten werden hierbij geschopt en geslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenen van de vechtpartij.

Veldhoven: Verdachte weigert politie toegang horecagelegenheid Op de Oude Kerkstraat is zondagochtend rond 3.30 uur een 64-jarige man uit Hamont aangehouden. Hij wordt verdacht van het belemmeren van de politie bij de uitvoering van hun werkzaamheden. In het kader van het horecatoezicht controleerde de politie of de horecagelegenheden zich aan de sluitingstijd van 2.00 uur hielden. Bij een horecagelegenheid aan de Oude Kerkstraat zagen zij na half drie nog bezoekers naar buiten komen en hoorden ze nog muziek. Toen de agenten een kijkje in het pand wilden nemen werd hiertoe geen enkele medewerking verleend. Uiteindelijk werden de agenten toegelaten in het pand. Binnen weigerde de verdachte weer elke medewerking en probeerde hij de agenten naar buiten de duwen. Hierop is hij aangehouden en ingesloten in een politiecel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie