Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 03-02-2002

Datum nieuwsfeit: 03-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 2 en 3 februari 2002

---

Heteren ,Zevenaar en Slijk Ewijk - Vernielingen Op vrijdagavond 1 februari omstreeks 23.00 uur hebben vandalen een aantal ruiten van een woning aan de Kamperfoeliestraat in Heteren ingegooid. Ook een grote ruit van de bibliotheek aan de Hyacintenstraat moest het ontgelden. Deze ruit werd ingegooid met een baksteen. Ook kreeg de politie een melding, dat er een voertuig was beschadigd. Er was een spiegel van een personenauto getrapt. De politie hoopt door een buurtonderzoek de daders nog te kunnen achterhalen.
Op zaterdag 2 februari omstreeks 03.20 uur werd bij de politie gemeld, dat er een personenauto in de Keizer Hendrikstraat was beschadigd. Ter plaatse bleek, dat er 8 personenauto's waren beschadigd. Vandalen hadden deuken in auto's getrapt en meerdere spiegels van de auto's afgerukt. Bij nader onderzoek bleken ook nog eens 4 auto's in de Julianalaan te zijn beschadigd. De politie stelt een onderzoek in. Op zondag 3 februari omstreeks 00.30 uur constateerde een bewoner dat door 3 fietsende jongeren vernielingen werden aangericht. Brievenbussen en een bushokje waren doelwitten van vernielzucht. De melder, een inwoner van Slijk Ewijk, bleef de vandalen observeren en stelde de politie in kennis. De vandalen zijn nog niet aangehouden maar zullen zich voor de vernielingen moeten verantwoorden. De politie stelt een onderzoek in

Zevenaar - Rijbewijs ingevorderd
Op zaterdag 2 februari omstreeks 00,50 uur constateerde een politiesurveillance, dat een automobilist slingerend over de Nieuwe Doelenstraat te Zevenaar reed. De bestuurder, een 35-jarige uit Aerdt bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. De ademanalyse wees uit, dat de bestuurder een alcoholgehalte van 825 ug/l in zijn uitgeademde lucht had (het toegestane maximum is 220 ug/l). De politie maakt proces verbaal op. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Zevenaar - Aanhoudingen i.v.m. bedreiging van politieambtenaren Toen de politie op zaterdag 2 februari omstreeks 02.30 uur zich ophield in het centrum van Zevenaar meende een cafébezoeker zijn agressieve bui op de politie af te moeten reageren. Deze persoon uit Zevenaar verkeerde onder invloed van drank en werd door de politie op zijn gedrag aangesproken. Hij beledigde en bedreigde daarbij de politie. De man werd aangehouden en ingesloten. Een tweede cafébezoeker eveneens uit Zevenaar die zich er mee bemoeide en zich op vordering niet wilde verwijderen werd eveneens aangehouden en ingesloten. Beide cafébezoekers krijgen een proces verbaal.

Zevenaar - Bewoner in moeilijkheden
Op zaterdag 2 februari omstreeks 06.30 uur kreeg de politie een telefoontje van een man die in zijn woning uit de rolstoel was gevallen. De 77-jarige man was naar de telefoon gekropen en was daarbij vast komen te zitten onder een leunstoel. De politie heeft een ruitje van de woning geforceerd en heeft de man weer in zijn rolstoel gezet. Geneeskundige hulp bleek niet nodig.

Elst - Schapen in de Linge
Op zaterdag 2 februari omstreeks 08.00 uur kreeg de politie een melding, dat er een schaap bij de brug Grote Molenstraat - 2e Weteringswal, in de Linge dreef. Terwijl de brandweer bezig was dit schaap op het droge te trekken liep een tweede schaap de Linge in. Dit tweede schaap kon gered worden. De eigenaar van de dieren heeft de schapen, op uitdrukkelijk verzoek van de politie, in een andere weide gedreven om te voorkomen, dat er nog meer dieren in het water terecht zouden komen.

Elst - Agressief verkeersgedrag en mishandeling Op zaterdag 2 februari deed een 61-jarige inwoner van Elst bij de politie aangifte van mishandeling. De man liep omstreeks 11.00 uur over een voetgangersoversteekplaats in de Dorpsstraat toen hij daar bijna omver werd gereden door een bestuurder van een auto. Toen hij hier, in de richting van de bestuurder, een opmerking over maakte, gaf de bestuurder gas en raakte daarbij de overstekende voetganger. De bestuurder zette zijn auto hierna stil en gaf de voetganger een heuse karatetrap waardoor deze tegen een winkelruit viel. De voetganger liep hierbij enkele kneuzingen op. De politie is direct een onderzoek gestart om de identiteit van de automobilist te achterhalen.

Angerlo - Verkeersongeval met letsel
Op zaterdag 2 februari vond omstreeks 13.30 uur een verkeersongeval plaats op de kruising van de Provincialeweg N 338 en de Bingerdenseweg te Angerlo. Een 42-jarige inwoonster van Angerlo reed over de Bingerdenseweg. Toen zij de Provincialeweg op reed verleende zij geen voorrang aan een naderende vrachtauto. De 54-jarige en uit Didam afkomstige vrachtautobestuurder probeerde nog uit te wijken maar reed de automobiliste in de flank aan.De vrachtauto reed door de uitwijkmanoeuvre de berm in en belandde in een sloot. De personenauto werd zwaar beschadigd. De brandweer heeft de bestuurster uit de auto bevrijd.Het slachtoffer is zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval en verzoekt getuigen zich te willen melden. De politie merkt op, dat de laagstaande en fel schijnende zon, het zicht van de automobiliste beperkt kan hebben.

Elst en Duiven - Verkeerscontroles
De politie heeft op zaterdag 2 februari van 11.00 tot 13.00 uur te Elst aan de Rijksweg Noord een snelheidscontrole gehouden. Er werden 920 voertuigen gecontroleerd. 9 automobilisten gingen op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/h.
Tijdens de middaguren werden gordelcontroles gehouden in Duiven aan de Rivierenweg en in Elst aan de Rijksweg Zuid. Hierbij werden respectievelijk 34 en 39 automobilisten bekeurd.

Zevenaar - Mishandeling zwembad
Op zaterdagavond 2 februari verlieten twee jongens (een 13-jarige uit Didam en een 14-jarige uit Zevenaar) tegen sluitingstijd het zwembad in Zevenaar. Zij werden opgewacht door een groep Zevenaarse jongeren. De zwemmers werden zonder enige aanleiding door de Zevenaarse jongeren onheus bejegend. De Didamse knaap kreeg hierbij een klap in zijn gezicht. Beide jongens zijn weggevlucht in een naburige woning en belden vandaar uit de politie. De politie constateerde een flinke bloeduitstorting aan het oog van het slachtoffer en stelt een onderzoek in naar de dader.

Duiven - Benzinedief overlopen
Op zaterdag 2 februari werd omstreeks 22.20 uur aan de Wilgenlaan te Duiven een benzinedief overlopen. De 34-jarige man uit Arnhem trachtte benzine te stelen uit een geparkeerde personenauto. Met een schroevendraaier werd de tankdop van de auto verwijderd. De door de eigenaar van de auto gealarmeerde politie trof de dader aan die zich onder een ander voertuig had verstopt. De dief werd aangehouden en voor de nacht ingesloten. Het verblijf in een cel zal voor hem langer duren omdat hij nog twee weken moet zitten in verband met het niet tijdig betalen van enkele geldboetes.

Angeren - Verkeersgevaarlijke Engelsman ingesloten Op zaterdag 2 februari constateerde een surveillance van de politie dat een automobilist slingerend op de Van Elkweg in Angeren reed. De bestuurder veroorzaakte bijna-aanrijdingen met andere weggebruikers. De bestuurder reageerde niet op stoptekens, zwaailichten en de sirene van de politie. Pas nadat de politie de bestuurder had ingehaald en de weg had geblokkeerd lukte het de bestuurder aan te houden. De 46-jarige man, die uit Engeland bleek te komen en op een camping in de buurt verblijft, weigerde elke medewerking aan een blaastest en verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De man is door de politie ingesloten.Het voertuig waarmee de man reed is in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bemmel - Horeca controle
De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 februari op zondag 3 februari tijdens een controle sluitingstijden horeca een bekeuring uitgedeeld aan een caféhouder in het centrum van Bemmel. Er bleken om 02.20 uur nog zo'n 15 gasten binnen te zitten.

Tolkamer - Ruzie met gevolgen
Op zondag 3 februari omstreeks 06.00 uur werd de politie te hulp geroepen bij een ruzie tussen twee vrienden in Tolkamer. Inzet van de ruzie was een vermeende relatie met een Duitse vrouw. Een van de mannen, een 41-jarige uit Tolkamer werd hierbij zo boos, dat hij het inventaris van de woonkamer vernielde en stenen gooide door de ruiten van een personenauto van de betrokken vrouw. De man heeft zich hierbij door het brekende glas aan zijn hand verwond. De man is aangehouden en ingesloten.

Doornenburg - Bewoners jagen insluiper uit woning Een insluiper, die op zondag 3 februari omstreeks 06.30 uur, via een niet afgesloten achterdeur een woning aan de Scherpe Hoek te Doornenburg was binnengelopen is door de bewoner het huis uitgejaagd. De bewoners werden vroeg in de ochtend wakker toen zij, vanuit hun bed, de insluiper in de deuropening van de slaapkamer zagen staan. De bewoner heeft nog getracht de insluiper te pakken te krijgen. Dit is niet gelukt. Er wordt niets uit de woning vermist. Op vrijdag 1 februari heeft een insluiper tussen 15.00 en 16.00 uur een portable pc met software uit een woning weggenomen terwijl de bewoner de woning even had verlaten. De woning aan de Veldstraat te Zetten was niet afgesloten.

Bemmel - Bedrijfsinbraken
In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 februari is het inbrekersgilde in Bemmel actief geweest. Bij een transportbedrijf aan de Nijverheidsstraat werden vrachtauto's opengebroken.Aan de Kampsestraat in Angeren werd een Volkswagenbus opengebroken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bemmel - Motorrijder onderuit op klaverblad Ressen Op het kruispunt A15 - A 325 (klaverblad Ressen) is op zondag 3 februari omstreeks 12.20 uur een motorrijder onderuitgegaan. De bestuurder reed in een groepje motorrijders in een bocht richting Bemmel toen hij onderuit ging en tegen de vangrail botste. De motorrijder is met een heupfractuur en enkele botbreuken overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...