Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 03-02-2002

Datum nieuwsfeit: 03-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-02-2002 2e Persbericht 3 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Politie treft auto in middenberm aan De politie trof zondagochtend rond 3.00 uur een totaal vernielde auto zonder bestuurder in de middenberm van de John F. Kennedylaan aan. Na een onderzoek in de omgeving werd in de struiken de 20-jarige automobilist uit Cuijk aangetroffen. Hij is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en met zijn auto in de berm terecht gekomen. Uit onderzoek bleek dat de verdachte een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,85 uit. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op het Stratumseind is zondagochtend rond 1.45 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het gooien van een glas tegen het hoofd van een 15-jarige jongen uit Waalre. Het slachtoffer liep hierdoor een snijwond op aan zijn hoofd. Hij is hieraan behandeld in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Brand door kortsluiting TV
Op de Saturnusweg is zaterdagavond rond 23.40 uur brand ontstaan in een woning. Twee bewoners, een 18-jarige en 22-jarige Eindhovenaar, hebben de brand zelf geblust. Zij zijn voor observatie overgebracht naar het ziekenhuis in verband met inademen van rook. De brand is ontstaan door kortsluiting bij de TV.

Eindhoven: Autobrand
Op de Witte de Withstraat stond zondagochtend rond 6.00 uur een auto hevig in brand. De brandweer had de brand snel onder controle. Door de uitslaande brand zijn een paar huizen in de omgeving beschadigd. Het gaat hier om rookschade en gebarsten ruiten. Ook een fiets die naast de brandende auto stond is beschadigd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Eindhoven: Dubbel pech
De politie kreeg zondagochtend te horen dat een man met zijn auto op de Jeroen Boschlaan voor een groen stoplicht stil bleef staan. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de 24-jarige automobilist uit Den Haag pech had aan zijn auto en een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,50 uit. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietscontrole
De politie heeft zaterdagavond op de Europalaan een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden tien bekeuringen uitgeschreven. Vijf voor het rijden zonder helm, een voor het ontbreken van het bromfietscertificaat, twee voor het rijden door rood en twee voor een te hoog vermogen.

Eindhoven: Bromfietser met slok te veel betrokken bij verkeersongeluk Op de kruising Leostraat Leenderweg Piuslaan is zondagochtend rond 5.30 uur een 23-jarige bromfietser uit Mierlo betrokken geraakt bij een ongeluk. De bromfietser reed vanuit de Leostraat de eerder genoemde kruising op. Hierbij negeerde hij een rood verkeerslicht en kwam in botsing met de auto van een 38-jarige Eindhovense. De Eindhovense wilde op dat moment vanuit de Leenderweg links af de Piuslaan op rijden. Uit onderzoek bleek dat de bromfietser een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,90 uit. De bromfietser kreeg een rijverbod van tien uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
De politie zag een 19-jarige automobilist uit Eindhoven zondagochtend rond 2.30 uur door rood vanuit de Elisabethtunnel de Mathildelaan op rijden. Hierop werd de auto gevolgd en op de St. Annastraat staande gehouden. In de auto werden een houten knuppel, een aantal knalpatronen, een ploertendoder en een mes aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De verdachte automobilist en zijn 17-jarige Eindhovense bijrijder werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bijrijder werd na verhoor naar huis gestuurd. Bij de automobilist werd een ademanalyse afgenomen. Deze gaf een promillage van 0,80 weer. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietser gewond
Op de Hoogstraat is zaterdagmiddag rond 15.15 uur een 48-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt. De fietser reed over de Hoogstraat toen een 27-jarige automobiliste uit Geldrop, die de fietser tegemoet kwam rijden, plotseling linksaf sloeg en geen voorrang verleende. Beide voertuigen kwamen hierdoor met elkaar in botsing. De fietser is met nekklachten overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Eindhoven/Best/Oirschot: Verdachte met gestolen auto aangehouden Op de Hoogstraat is zondagochtend rond 10.00 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een auto vanaf de Stationsstraat in Best eerder die ochtend en van twee woninginbraken in Oirschot. De politie zag de man over de Hoogstraat aan komen rijden. Het achterportier van de auto stond op een kier en daar kwam een voorwiel van een fiets uit te voorschijn. De politie vond dit verdacht en besloot om de automobilist staande te houden. Hierop verhoogde de automobilist zijn snelheid waarop de politie de achtervolging inzette. Op de Hallenweg is hij uit zijn voertuig gesprongen en te voet gevlucht. Een andere surveillance eenheid ging te voet achter de verdachte aan en wist hem aan te houden. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen, een playstation en een fiets. Bij de verdachte werd een bolletje coke aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. Uit onderzoek blijkt dat de fiets en de playstation zaterdag zijn gestolen uit een woning aan de Elzenwas in Oirschot. Hier werd een raam aan de achterkant van de woning vernield om binnen te komen. De man wordt ook verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Bestseweg in Oirschot op zondagochtend rond 8.00 uur. De bewoners van het pand lagen te slapen toen ze plotseling gestommel hoorden aan de buitenkant van de woning. Toen ze beneden gingen kijken zagen ze een man wegfietsen en ontdekten ze dat een raam aan de achterkant van de woning was vernield. Uit de woning worden geen spullen vermist. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Helmond: Bedreiging en vernieling ruit van treinstel In de trein van Eindhoven naar Helmond is zondagochtend rond 9.10 uur op het NS-station van Helmond centrum een 27-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een treinstel en het bedreigen van een beveiligingsmedewerker. De conducteur en twee beveiligingsmedewerkers hoorden een dreun in een van de treinstellen. Toen ze polshoogte gingen nemen zagen ze dat een ruit vernield was. Toen de verdachte hierop aangesproken werd bedreigde hij een van de beveiligingsmedewerkers. Bij de man werd een mes aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De verdachte wordt overgedragen aan de spoorwegpolitie.

Helmond: Verdachte van brandstichting aangehouden Na een onderzoek in de omgeving kon de politie zondag rond 16.25 uur een 15-jarige Helmonder aanhouden. De jongen wordt verdacht van het in brand steken van een rol plastic op de Prins Karelstraat eerder die middag. Ook wordt hij verdacht van brandstichting in een schuur behorende bij een woning aan de Prins Karelstraat op zaterdag rond 18.15 uur. In beide gevallen bluste de brandweer de brand. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in een politiecel.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Bakelsedijk zijn zondag tussen 11.00 en 13.00 uur 424 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 61 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/u.

Op de Burgemeester van Houtlaan zijn zondag tussen 14.35 en 16.30 uur 532 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 33 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is ook hier 83 km/u.

Helmond: Bromfietscontrole
Op de Kasteel-Traverse heeft de politie zaterdagavond een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden zeven bekeuringen uitgedeeld. Vier voor het niet dragen van een helm, een voor het rijden zonder geel vlak op de bromfiets en twee voor het ontbreken van de verzekeringsplaat en niet goed functionerende remmen.

Helmond: Verdachten aangehouden
Na een inbraakmelding bij een pand aan de Wesselmanlaan stelde de politie zaterdagavond rond 20.30 uur een onderzoek in. Een diensthond speurde op het binnenterrein van het pand een 17-jarige verdachte uit Helmond op. De jongen werd door de hond gebeten en moest voor behandeling naar de Eerste Hulp. Rond 21.50 uur meldden zich nog twee verdachte jongens uit Helmond, 16 en 17 jaar, op het politiebureau. Zij hadden eerder die avond kans gezien om aan de politie te ontsnappen. Uit onderzoek blijkt dat de drie verdachten gepoogd hebben om een fiets van het terrein weg te nemen. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Fietser gewond
Op de kruising Leensel Dennendijk is zaterdagavond een 18-jarige fietser uit Asten gewond geraakt. De fietser reed over de Leensel vanuit Asten. Op het eerdergenoemde kruispunt verleende hij geen voorrang aan een 24-jarige automobiliste uit Deurne die over de Dennendijk reed. Hierdoor kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De fietser is met een beenbreuk en een hersenschudding overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Asten: Motorrijder uit bocht gevlogen
Op de Deurneseweg is zaterdagmiddag rond 15.15 uur een 33-jarige motorrijder uit Meijel uit de bocht gevlogen tijdens een inhaalmanoeuvre. Hij kwam met zijn motor tot stilstand in een rechts van de weg aanwezige bermsloot. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis in Venlo.

Best: Inbrekers overlopen
Op de Dieze zijn zaterdagavond rond 23.00 uur twee inbrekers overlopen. De mannen hadden een toegangsdeur van een bouwkeet opengebroken. Toen een medewerker zaterdagavond bij de bouwkeet aankwam zag hij twee mannen hard wegrennen. Uit de bouwkeet werd gereedschap weggenomen.

Best: Auto over de kop
Een 26-jarige automobilist uit Eindhoven is zaterdagmiddag rond 14.00 uur de controle over zijn stuur verloren. De man reed over de A2 richting Eindhoven. Doordat het slachtoffer iets van het dashboard wilde pakken merkte hij dat zijn achterwiel in de berm terechtkwam. Hierdoor verloor de automobilist de controle over het stuur waardoor hij met zijn bestelbus over de vangrail schoot en over de kop sloeg. Het slachtoffer is uit zijn voertuig geslingerd. Hij is overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Bladel: Verdachte aangehouden
In zijn woning op de Marktstraat is zaterdagavond rond 23.00 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het gooien van mandarijnen en lazen tegen de woning van zijn overburen eerder die avond. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Snelheidscontrole
Op de Langstraat zijn zaterdag tussen 14.50 en 16.50 uur 1.176 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 235 automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 144 km/u.

Op de Milheezerweg werd zaterdag tussen 11.50 en 13.15 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 531 voertuigen gecontroleerd waarvan er 46 harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 92 km/u.

Eersel: Automobilist met slok te veel op rijdt tegen geparkeerde auto Op de Meerstraat is zondagochtend rond 3.30 uur een 22-jarige automobilist uit Duizel met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Door rondvliegende onderdelen van de autos raakten nog twee daar geparkeerde voertuigen beschadigd. Uit onderzoek bleek dat de automobilist een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,75 uit. Hij kreeg een rijverbod van negen uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Onder invloed (aanvulling op bericht in persbericht 1 van 2 februari jl.)
De politie zag zaterdagochtend rond 3.00 uur dat een auto hen met hoge snelheid tegemoet kwam rijden over de Handelseweg. Hierop zijn zij meteen gekeerd en hebben zij de achtervolging ingezet. Zij zagen de 21-jarige Boekelse bestuurder van de auto met hoge snelheid rijden en twee keer inhalen op een gelijkwaardige kruising. Bij een wegversmalling wilde de bestuurder geen voorrang verlenen aan een tegemoetkomende auto. Hierdoor kwamen beide voertuigen tegenover elkaar stil te staan. De bestuurder stapte uit en liep naar de andere auto toe. Hierop zag de politie kans om de verdachte aan te houden. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage uit van 1,30. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Eindhovenseweg is zaterdagmiddag rond 15.00 uur een 80-jarige vrouw uit Geldrop het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had tijdens het winkelen haar tas aan het winkelwagentje gehangen. Plotseling bemerkte ze dat de ritssluiting van haar tas openstond en dat haar portemonnee weg was. In de portemonnee zaten ruim 60,--, sleutels, postzegels, fotos en drie bedeltjes.

Lieshout: Veroorzakers overlast aangehouden
Een politiesurveillance die op de Hertog Janstraat liep hoorde zondagochtend plotseling glasgerinkel en stelde een onderzoek in de omgeving in. Op de Grotenhof zagen zij twee verdachten, een 20-jarige en een 21-jarge inwoner van Lieshout, met een bal tegen de deuren en ramen van een gebouw schoppen. Twee ruiten van het pand waren vernield. Beide verdachten zijn rond middernacht aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn zij naar huis gestuurd met ieder een boete van 69,--

Nuenen: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Collseweg is tussen zaterdagmiddag 14.05 uur en zondagochtend 7.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam te vernielen. Uit het pand worden twee LCD-schermen vermist.

Nuenen: Inbraak in woning
In een woning aan de Laan ter Catten is zaterdag tusen 15.00 en 23.55 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning worden sieraden vermist.

Oirschot: Motorrijder gewond
Op de Kempenweg is zaterdagmiddag rond 15.00 uur een 26-jarige motorrijder uit Best gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De motorrijder reed over de Kempenweg toen hij in botsing kwam met de auto van een 79-jarige Veldhovenaar die in tegengestelde richting aan kwam rijden. De Veldhovenaar wilde linksaf de Schepersweg inrijden. De motorrijder is met gebroken polsen en een hersenschudding overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Oirschot: Hond aangereden door motorcrosser
In de bossen tussen de Erica en de A58 is zaterdagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur een hond aangereden door een motorcrosser. Het 33-jarige baasje van de hond, uit Best, was daar samen met zijn vrouw de hond uit aan het laten toen een groep motorcrossers aan kwam rijden. Een van de motorcrossers reed over de hond heen en kwam ten val. Door de aanrijding raakte het pootje van de hond uit de kom. Op het moment dat de eigenaar van de hond gegevens wilde uitwisselen met de crosser ging hij er vandoor. De man reed op een rode crossmotor en droeg een rood pak. De aangereden hond moet geopereerd worden aan de opgelopen verwonding. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Someren: Verdachte zonder ventvergunning aangehouden Op de Dillerstraat is zaterdagavond rond 19.20 uur een 23-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij wordt verdacht van het verkopen van tekeningen aan de deur zonder ventvergunning. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zijn naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Tientallen kledingstukken uit winkel gestolen In een winkel op de Corridor zijn zaterdagmiddag rond 13.00 uur ongeveer dertig kledingstukken gestolen. Een medewerker zag een verdachte man en vrouw kort in de winkel. Toen ze de winkel hadden verlaten werd ontdekt dat er tientallen truitjes met een totale waarde van ongeveer 1650,-- zijn weggenomen. De verdachte personen waren een man van ongeveer 30 jaar, 2.00 meter lang met een sportief postuur. Hij had zwart haar met geblondeerde plukken. Hij droeg een wit sportjack met een rode streep en een spijkerbroek. Bij hem was een vrouw van ongeveer 30 jaar, 1.65 meter lang met een smal postuur en opgestoken rood har. Ze droeg een zwarte lederen jas.

Valkenswaard: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Eindhovenseweg is zaterdagmiddag rond 15.30 uur een 24-jarige vrouw uit Eindhoven het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw was in een winkel schoenen aan het passen en had haar tas met daarin haar portemonnee naast haar op de grond gezet. Plotseling zag ze dat de rits van haar tas openstond en dat haar portemonnee weg was. In de portemonnee zaten ongeveer 30,--, diverse pasjes en een rijbewijs.

Veldhoven: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Pleintjes is zaterdagmiddag tussen 14.30 en 15.00 uur een 81-jarige vrouw uit Veldhoven het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had haar portemonnee in haar jaszak zitten. Toen ze bij de kassa wilde betalen bemerkte ze dat de portemonnee met daarin twee pasjes was weggenomen.

Waalre: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Frank van Bijnenlaan zijn zaterdagavond tussen 20.00 en 23.00 uur twee videorecorders met afstandsbediening, een LCD-scherm en sieraden gestolen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie