Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reineveldbrug Delft voorlopig 's nachts dicht

Datum nieuwsfeit: 04-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Zuid-Holland

04-02-2002
Reineveldbrug voorlopig 's nachts dicht

De provincie Zuid-Holland heeft besloten de Reineveldbrug in Delft voorlopig 's nachts niet te bedienen. De reden is dat sinds de renovatie, de brug bij het openen en sluiten een hinderlijk piepend geluid maakt. Om de nachtrust van omwonenden te sparen is tot deze maatregel besloten.

Sinds de heropening in oktober vorig jaar produceert de brug bij het bedienen een uitermate hinderlijke piep. Omwonenden klaagden over hun nachtrust. De provincie heeft een technisch onderzoek ingesteld. De oorsprong van de overlast is opgespoord, maar dit heeft echter nog niet tot een oplossing geleid. De provincie is met de aannemer in overleg over een duurzame oplossing. Naar verwachting zal het nog 4 weken duren om het probleem opgelost te hebben. Om omwonende tegemoet te komen is besloten voorlopig de brug van 22.00 uur tot 06.00 uur niet te bedienen.
De scheepvaart op het Rijn-Schiekanaal, hoger dan 4,00 meter (bij een waterstand N.A.P. - 0,40m), is tijdens deze uren gestremd. De provincie heeft omwonenden met brief van de maatregel op de hoogte gesteld.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie