Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontdek mooi Engeland met Eurotunnel

Datum nieuwsfeit: 04-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Lankhorst Public Relations

Ontdek mooi Engeland met Eurotunnel

Nijmegen, 4 februari 2002

Aantrekkelijke routes door Kent en Cotswolds

Ontdek mooi Engeland met Eurotunnel

Eurotunnel biedt toeristen, die via de Kanaaltunnel naar Engeland reizen, de mogelijkheid om aan de hand van uitgestippelde routes de mooiste streken van het land te ontdekken. In samenwerking met regionale en lokale VVV's zet Eurotunnel bezoekers op het spoor van opvallende, authentieke, romantische en historische bezienswaardigheden.

The Maritime Heritage Trail laat bezoekers historische plaatsen ontdekken in steden en dorpjes langs de kust van het graafschap Kent. De route loopt van Gravesend in noordwest Kent tot Dungeness in het zuidoosten. Wie de trail volgt, passeert onder meer het graf van de beroemde Indiaanse prinses Pocohontas in Gravesend, (ze stierf in 1617 aan boord van een schip voor de kust van deze plaats) en het Chatham Historic Dockyard met het nationale reddingsboten museum. Ook voert de route langs het Cherry Brandy House in Sarre, waar ooit hugenoten onderdak vonden, het bekende Dover Castle en de Martello Towers, die werden aangelegd en gebouwd om Kent te beschermen tegen de invasie van Napoleon. Overigens kent de trail aan de overkant van het Kanaal een Franse evenknie; de Patrimoine Maritime in de regio Nord Pas de Calais.

The Romantic Road voert de bezoeker door de groene, glooiende Cotswolds. Engeland op z'n fraaist. Smalle landwegen, honingkleurige monumentale huisjes, kabbelende riviertjes, historische dorpen, oude kerkjes, paardenraces, fluitende stoomtreinen, karakteristieke pubs. In verleden en heden inspiratiebron voor talloze dichters, schrijvers en musici.

The Romantic Road kent een noordelijke en een zuidelijke route. Voor beiden geldt Cheltenham als uitvalsbasis. De noordelijke lus (`a road for today') leidt onder meer door historische plaatsen als Winchcombe, met de majestueuze St. Peter's Church en Sudeley Castle. En door het pittoreske Stanton, met veel mooi gerestaureerde gebouwen uit de 16e en 17e eeuw.

De zuidelijke lus (`a road for tomorrow') loopt onder meer langs Bibury, volgens romantici een van de mooiste dorpen van Engeland. En door de levendige marktplaats Cirencester, waar al in vroeger tijden handelswegen elkaar kruisten.

Voor meer informatie over Eurotunnel: www.eurotunnel.com

Voor meer informatie over de reisroutes:
www.maritimeheritagetrail.com, www.glos-cotswolds.com, www.visitcheltenham.gov.uk

Informatie over Engeland is verkrijgbaar op de site van de Brits Verkeersbureau: www.visitbritain.com/nl of via het telefoonnummer 020 689 0002

Noot aan de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie