Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieke partijen presenteren projectplannen

Datum nieuwsfeit: 04-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Amersfoort creŽert nieuw politiek strijdperk

datum: 1 februari 2002

Politieke partijen presenteren projectplannen

Op maandag 4 februari aanstaande presenteren alle Amersfoortse politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 hun projectplannen. Zij doen dat om 17.00 uur in het Stadscafť in De Observant, Stadhuisplein 7. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Om alle partijen, dus ook de niet-zittende-, de gelegenheid te geven zich tijdens de verkiezingen duidelijk te profileren en om de kiezer duidelijk te maken dat stemmen wel degelijk uitmaakt, heeft de gemeenteraad van Amersfoort gekozen voor een bijzonder project. Kiezers kunnen op 6 maart twee keer stemmen en zo direct invloed uitoefenen op de besteding van
§ 45.378,02 . De politieke partijen hebben elk voor dat bedrag een project bedacht.
Het project met de meeste stemmen wordt binnen twee jaar uitgevoerd .

Twee keer stemmen
Op 6 maart stemmen de inwoners van Amersfoort dus twee keer: op een partij en op een project.
De keuzes zijn onafhankelijk van elkaar. Niet kiezen voor een project maakt een stem niet ongeldig. Het project waarop wordt gestemd hoeft niet te horen bij de partij waarop gestemd wordt. Op deze manier kan een partij de verkiezingen verliezen maar winnen met een project. Tien van de dertien deelnemende partijen hebben een projectplan ingediend. Zij lichten de plannen op maandag aanstaande zelf toe.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie