Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 04-02-2002

Datum nieuwsfeit: 04-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 4-02-2002 Persbericht district Den Bosch

TWEE AGENTEN GEWOND BIJ ONGEREGELDHEDEN CENTRUM DEN BOSCH

Op de hoek Karrenstraat - Visstraat in Den Bosch is het in de nacht van zaterdag op zondag tot ongeregeldheden gekomen tussen twee groepen, voornamelijk allochtone, jongeren. Twee agenten liepen daarbij licht letsel. De politie maakte gebruik van de wapenstok en pepperspray. Ook werden twee paarden en twee honden ingezet. De politie werd geassisteerd door collega`s uit andere districten.

De ongeregeldheden ontstonden kort na vier uur na een woordenwisseling tussen een Antilliaan en een man van Marokkaanse afkomst. Ongeveer honderd mensen gingen daarna met elkaar op de vuist en de politie kon met moeite beide partijen scheiden. De agenten werden met stenen bekogeld. Toen de politie een groep de stad uit begeleidde, zag een 21-jarige man van de tegenpartij kans de linie te omzeilen. Toen hij daarop werd aangehouden, werd zijn aanhouding belemmerd door een 25-jarige man. Toen ook hij mee moest naar het bureau verzette hij zich tegen zijn aanhouding en spuugde de agenten in het gezicht. In totaal werden zeven personen aangehouden voor onder andere verzet, mishandeling van een politieman en het vernielen van een ruit van een politieauto. De politie kreeg assistentie van medewerkers van de horeca en van een collega van de Koninklijke Marechaussee.

AUTO`S VERNIELD, `s-Hertogenbosch

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Stationsweg in Den Bosch een 32-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht even tevoren op de Stationsweg twee auto`s te hebben vernield. Na verhoor en procesverbaal is de Bosschenaar weer in vrijheid gesteld. De reden van de vernieling is niet duidelijk.

CONTROLE VERLICHTING EN ALCOHOL, Drunen

Op de Bosscheweg in Drunen heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een con-trole op verlichting en alcoholgebruik gehouden. Op de Bosscheweg, de Lipsstraat en Nieuwkuijksestraat ondergingen in totaal 140 bestuurders een blaastest. Twee automobilisten hadden teveel alcohol op. Verder werden dertien processen-verbaal uitgereikt voor het niet voeren van de verlichting, twee voor het rijden zonder helm en twee voor andere verkeers-overtredingen.

JONGEREN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Zondagmiddag zijn twee jongens uit `s-Hertogenbosch 12 en 14 jaar aangehouden. Ze hadden eerder die middag van een vrouw die op de IJsselsingel in `s-Hertogenbosch uit de bus stapte haar tas gestolen. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

Eveneens zondagmiddag werd een 18-jarige jongen uit Vught aangehouden. Hij werd door omstanders aangehouden toen hij op het Stationsplein in `s-Hertogenbosch de tas van een man wegnam.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING, `s-Hertogenbosch

Zondagavond is een 50-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De politie was in de Handelstraat in `s-Hertogenbosch bij een bemiddeling toen de man een van de politiemensen beledigde. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt. Na verhoor is hij zondagavond heengezonden.

INBRAAK WINKEL, `s-Hertogenbosch

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een winkel aan Sumatrastraat in `s-Hertogenbosch. Een ruit van de winkel werd vernield. Een grote hoeveelheid kleding en een paspop werden gestolen.

FIETSSTER GEWOND BIJ ONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Maandagmorgen is een 25-jarige fietsster uit `s-Hertogenbosch bij een ongeval gewond ge-raakt. De vrouw fietste over het fietspad langs de Rompertsebaan. Bij de kruising met de Schanswetering kreeg ze geen voorrang van een auto bestuurd door een 23-jarige man uit `s-Hertogenbosch. De vrouw is met verwondingen aan enkel en pols overgebracht naar een ziekenhuis in `s-Hertogenbosch.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie