Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 04-02-2002

Datum nieuwsfeit: 04-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.10 uur

Achtervolging

UTRECHT Op zondagmorgen omstreeks 04.45 uur, zagen politieagenten een personenauto rijden over de Catharijnesingel waarvan bekend was dat deze eerder in Utrecht had getankt zonder te betalen. De bestuurder kreeg een stopteken maar reed door richting Tolsteegsingel. Hierna verhoogde de bestuurder de snelheid met zijn auto en reed de Venuslaan op. Er ontstond een achtervolging die leidde via de Waterlinieweg naar Overvecht waarbij de verdachte met snelheden van 100 tot 140 km/h reed. Diverse malen werd door de politie geprobeerd het voertuig te stoppen door politievoertuigen stil te laten staan op de rijbaan. De verdachte reed met hoge snelheid ook langs deze voertuigen.

Op een gegeven moment reed de verdachte een velg van zijn auto kapot waarna de achtervolging eindigde op de Bonairedreef. De auto kwam tegen een tuinhek tot stilstand. De twee inzittenden vluchtten de tuinen in en konden na een zoektocht worden aangehouden. Het betrof twee inwoners van Culemborg van 17 en 23 jaar oud. De bestuurder had geen geldig rijbewijs en beide mannen stonden gesignaleerd voor openstaande vonnissen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Op zondag 3 februari, omstreeks 14.45 uur werden politieagenten aangesproken door getuigen die hadden gezien dat een man en een vrouw zich bezig hielden met winkeldiefstal. Op aanwijzing van de getuigen konden de agenten een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden op de Loeff Berchmakerstraat. De verdachte was in het bezit van enkele dekbedhoezen waarvan hij zei dat hij die op straat had gevonden. Terwijl de agenten de verdachte inrekenden kwam een vrouw zich met de aanhouding bemoeien. Deze vrouw werd door de getuigen ook herkend als degene die bij de diefstal betrokken was. Ook de vrouw, 32 jaar en eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden. Het tweetal werd naar het politiebureau overgebracht voor nader onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie