Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 04-02-2002

Datum nieuwsfeit: 04-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.25 uur

Maarssen is geen Nijmegen

MAARSSEN In de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari verkeerde een `ietwat` onder invloed zijnde man in de veronderstelling dat hij zich in Nijmegen bevond. Dat was niet het geval.

Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Johannes Vermeerstraat aan een deur van een woning stond te rommelen en daar kennelijk niet thuis hoorde. Ter plaatse troffen politiemensen een 35-jarige man uit Nijmegen aan. De man vertelde met een dubbele tong dat hij daar woonde. Op de vraag van de politiemensen waar hij nu dan dacht te zijn, antwoordde de man dat hij zich nu bij zijn woning in Nijmegen bevond. Toen de politiemensen vertelden dat hij zich in Maarssen bevond, reageerde hij met de opmerking dat zij hem wel meer konden vertellen.

Hij werd verzocht mee te lopen naar de politieauto, maar had daarbij zwalkend zo veel ruimte nodig dat de politiemensen hem maar bij de arm hebben genomen. De man is voor openbare dronkenschap in het politiebureau ingesloten.

Alcoholcontrole

WOERDEN Op zondag 3 februari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond tussen 20.00 en 20.45 uur op de Geestdorp plaats. In totaal moesten 35 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Ernstige aanrijding

MIJDRECHT Bij een aanrijding zijn op zaterdag 2 februari twee automobilisten gewond geraakt. Eén van hen is in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 09.10 uur reed een 61-jarige automobiliste uit Amstelveen over de Provincialeweg N 201, komende uit de richting van Uithoorn en gaande in de richting van Vinkeveen. Voor haar reed een tractor met aanhangwagen bestuurd door een 64-jarige man uit Mijdrecht. De automobiliste haalde de tractor in, maar zag daarbij twee haar tegemoetkomende auto`s over het hoofd. De eerste automobilist, een 44-jarige man uit Mijdrecht, slaagde erin haar te ontwijken. De tweede automobilist, een 36-jarige vrouw uit Weesp, slaagde daar echter niet meer in. Een zware frontale aanrijding was het gevolg.

De 61-jarige vrouw werd door de brandweer uit haar auto geknipt. Zij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en daar met nek-, en rugletsel opgenomen. De 36-jarige vrouw kon op eigen kracht uit haar auto komen. Zij is per ambulance naar een ziekenhuis in Hilversum gebracht en mocht na onderzoek naar huis. De N201 is voor ongeveer twee uur tussen de N212 en de Veenweg afgesloten geweest. Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek ingesteld.

Bestuurders onder invloed

OUDEWATER / WOERDENIn de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari zijn twee automobilisten voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 01.30 uur zagen politiemensen een automobilist over de Lange Burchwal in Oudewater rijden. Zij controleerden de 24-jarige bestuurder uit Rotterdam. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,9 promille (320 ug/l), bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Rond 02.00 uur controleerden politiemensen op de Polanerbaan in Woerden een 25-jarige automobiliste. De vrouw bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Op het politiebureau blies zij 1,2 promille (460 ug/l), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vier uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie