Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marianne van Omme voorgedragen als eerste raadsgriffier Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 04-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Eerste griffier van Amersfoort: MARIANNE VAN OMME VOORGEDRAGEN

datum: 4 februari 2002

Marianne van Omme (54) is voorgedragen om de eerste raadsgriffier van Amersfoort te worden. De formele benoeming door de gemeenteraad volgt op 19 februari aanstaande.
Van Omme gaat de gemeenteraad ondersteunen in zijn nieuwe rol in het dualistische stelsel. De griffier is secretaris van de raad. Ook zal de griffier leiding geven aan de te vormen griffie van 6 personen.

Marianne van Omme is nu bij de Stedelijke Woningdienst Amsterdam hoofd van de afdeling woningprogrammering. Ook is zij coördinator stedelijke vernieuwing -de fysieke pijler van het grotestedenbeleid- voor de hele gemeente Amsterdam. Daarvoor werkte zij 10 jaar als coördinator volkshuisvesting, stadsvernieuwing en monumenten bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Van Omme heeft Nederlands recht gestudeerd. Zij woont in Amersfoort. Van 1974 tot 1980 was zij lid van de Amersfoortse gemeenteraad, en van 1998 tot 2001 was zij voorzitter van de Amersfoortse kunstenaarsvereniging en stichting Galerie AKG De Ploegh.

.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie